Juristul si activistul public, Stefan Gligor, sustine ca daca PAS si PPDA vor merge pe mana lui Plahotniuc si Sor si vor intra cu ei in coalitie sau vor accepta preluarea guvernarii cu votul lor - se vor sinucide politic. Acest fapt se prevede si daca se vor apuca de guvernat inca odata cu PSRM, sustine juristul.

Publicat:23.05.2020, 18:26

Stefan Gligor a spus ca Plahotniuc este cel care sta in spatele plecarilor din PD, iar scopul lui este ca, impreuna cu PAS si PPDA sa demita Guvernul Chicu, pentru a numi un guvern comod lui.

Stefan GLIGOR, JURIST: "Daca PAS si/sau DA vor merge pe mana lui Plahotniuc si Sor si vor intra cu ei in coalitie sau vor accepta preluarea guvernarii cu votul lor - se vor sinucide politic.

Daca se vor apuca de guvernat inca odata cu PSRM se vor sinucide politic.

Este clar ca Plahotniuc e in spatele tuturor iesirilor din PDM. Scopul lui este impreuna cu PPDA si PAS sa dea jos guvernul lui Chicu si sa numeasca un guvern comod lui.

La fel, imi este clar ca Plahotniuc se va opune anticipatelor pentru ca PD si Pro-Moldova de la 30 de mandate ar putea sa ajunga la zero, or asta inseamna ca nu va mai putea influenta parlamentul si agenda politica.

Precum am argumentat de la bun inceput, cam din 25 februarie 2019, solutia corecta e o coalitie tehnica pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Dupa ce scapam de traseistii lui Plahotniuc si Sor putem vorbi de un guvern si un program pe patru ani sustinut politic de un parlament cu o majoritate clara.

Dupa esecul PSRM - ACUM nu putem vorbi de o coalitie intre acestia. Dar putem si trebuie sa vorbim despre un vot comun pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Desi juridic alegerile anticipate, cel putin la moment, pot fi organizate dupa alegerile prezidentiale, acestea sunt unica solutie."