Procuraturii Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul fostului presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ultimul update: 24.05.2022, 07:53 Publicat:24.05.2022, 07:49

„Perchezitiile se efectueaza inclusiv la alte locatii, imobile detinute prin persoane interpuse, in cadrul dosarului penal pornit in temeiul banuielii rezonabile de comitere a infractiunii prevazute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala), art.337( tradare de patrie) si art.330/2 (imbogatire ilicita)”, a declarat Mariana Cherpec, procuror responsabil de comunicarea cu mass-media al PG.

Contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al PSRM nu ne-a raspuns la telefon pentru o reactie. 

In mai 2020, deputatul Iurie Renita a publicat un video in care se vede cum Igor Dodon, primeste o punga neagra de la Vlad Plahotniuc.

In 2020, in urma denunturilor depuse de Andrei Nastase si Iurie Renita, Procuratura a anuntat ca va investiga filmuletul in care Igor Dodon ar fi primit o punga cu bani de la Vlad Plahotniuc. Actiunea ar fi avut loc in timpul negocierilor dintre PSRM si PDM in vederea formarii unei coalitii parlamentare. Ulterior, Procuratura Anticoruptie a anuntat ca nu va initia un dosar pentru ca este imposibil sa demonstrezi ce se afla in punga. Igor Dodon a negat ca ar fi primit bani de la Plahotniuc.