Ultimii sase candidati la functia de primar al capitalei au fost inregistrati in cursa electorala. Astfel, in buletinele de vot se vor regasi 27 de pretendenti, fiind un numar record pentru capitala.

Publicat:13.10.2023, 19:44

Potrivit responsabililor de la consiliul electoral de circumscriptie, ultimii inregistrati sunt candidatii care au depus dosarele in ultima zi. Ordinea lor in buletinele de vot a fost stabilita dupa tragerea la sorti.

Viorica GADIMBA, PRESEDINTELE CONSILIULUI ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPTIE ELECTORALA CHISINAU:  „A fost adoptata hotararea cu privire la inregistrarea candidatului Ruslan Popa, care se va plasa in buletinul de vot pe locul 22. Uritu Stefan, pe locul 23.” 

Apoi urmeaza Andrei Munteanu, Arina Spataru, Stefan Gligor si Tatiana Platon. 

CANDIDATI INREGISTRATI

22. RUSLAN POPA – PARTIDUL NOUA OPTIUNE ISTORICA

23. STEFAN URITU – PARTIDUL VOINTA POPORULUI

24. ANDREI MUNTEANU – PARTIDUL NOI

25. ARINA SPATARU – ALIANTA LIBERALILOR SI DEMOCRATILOR PENTRU EUROPA

26. STEFAN GLIGOR – PARTIDUL SCHIMBARII

27. TATIANA PLATON – FORTA DE ALTERNATIVA SI DE SALVARE A MOLDOVEI 

Totodata, candidatul independent, Tatiana Gorea, nu a intrunit numarul necesar de semnaturi pentru a fi inregistrata.

Astfel, buletinele de vot pentru functia de primar al capitalei vor contine 27 de candidati, fiind un numar record. La alegerile de acum patru ani au fost inregistrati 18 pretendenti. Alegerile locale generale vor avea loc pe 5 noiembrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.