Deputatul ACUM, Radu Marian, cere Procuraturii Anticoruptie sa se autosesize, dupa declaratiile lui Vlad Filat si Veaceslav Platon, precum ca Serafim Urechean i-ar fi vandut lui Vlad Plahotniuc in 2009 functia de Procuror General in schimbul a 2 milioane de euro.

Publicat:16.12.2019, 15:28

Radu MARIAN, DEPUTAT ACUM: "Astăzi am depus o interpelare la Procuratură unde am solicitat autosesizarea în cazul tranzacționării funcției de procuror general în 2009 pentru 2 milioane de euro. Până acum nu am auzit nimic de la procuratură pe marginea acestor declarații extrem de grave făcute de oameni care erau deputați la acel moment. Trebuie să se facă lumină și pe acest caz."

Acum cinci luni, fostul premier Vlad Filat spunea ca functia de procuror general la care candidat era Valeriu Zubco a fost vanduta contra sumei de 2 milioane de euro. Despre aceasta l-au anuntat deputatii pe atunci in Parlament Veaceslav Untila si Veaceslav Platon, care au incercat sa impiedice aceasta numire. Declaratiile au fost facute intr-un interviu exclusiv pentru PRO TV.

VEZI SI: Vlad Filat spune ca functia de procuror general a fost vanduta cu 2 milioane de euro. Candidatul era Valeriu Zubco