Valerii Climenco se vrea primar al capitalei din partea Partidului Sor. Acesta isi propune sa faca din Chisinau un al doilea Orhei, acolo unde se pretinde ca deja ar fi conditii ca in Monaco. Daca se va vedea in fotoliu de primar, acesta mai promite sa invete limba romana.

Publicat:11.09.2019, 17:52

Candidatura lui Valerii Climenco a fost prezentata printr-un mesaj video, de Ilan Sor, dat in cautare internationala.

Ilan SOR: “Sustinandu-l pe Valerii Climenco, ma sustineti pe mine. Vom face din Chisinau cea mai frumoasa capitala din fosta Uniune Sovietica.”

Climenco a promis ca va moderniza capitala si va dubla bugetul orasului, actiuni pentru care, recunoaste, ca va avea nevoie de timp. Odata ales, acesta spune ca va merge impreuna cu echipa PRO TV in cautarea problemelor din oras.

Valerii CLIMENCO, CANDIDATUL PARTIDULUI SOR: "Impreuna cu dvs, va cumpar o pereche de cizme din cauciuc si o sa umblam sa cautam probleme."

In afara de salutul in romana, Climenco si-a tinut discursul in limba rusa, iar, cand a avut nevoie de traducere, a fost asistat de Marina Tauber.

Fostul consilier municipal a candidat si in 2011 pentru functia de primar al capitalei, promitand sa invete limba romana. Pentru ca nu a facut-o atunci, a revenit cu promisiunea si in acest scrutin.

Valerii CLIMENCO, CANDIDATUL PARTIDULUI SOR: ”Daca ma aleg primar, timp de trei luni eu voi sustine examenul pentru limba de stat. Voi l-ati ales pe Chirtoaca. Daca vrei al doilea Orhei, ma alegeti pe mine.”

Valerii Climenco este in prezent presedintele de onoare al Partidului Sor, format din fosta formatiune “Ravnopravie” pe care a condus-o.

De-a lungul timpului. La alegerile parlamentare din 2014 sloganul partidului a fost “Pentru Moldova in componenta Rusiei”.