Anuntat in cautare internationala de autoritatile de la noi, Vlad Plahotniuc a iesit la rampa cu primele declaratii dupa instituirea Guvernului Chicu. Intr-un mesaj pe Facebook, fostul democrat acuza blocul ACUM de caderea cabinetului Sandu. PAS si PPDA ar fi trebuit sa negocieze cu PD pentru a pastra vectorul european, spune Plahotniuc. Cei de la ACUM sustin ca nu vor purta negocieri cu PD, pana cand acestia nu se vor reforma.

Publicat:18.11.2019, 18:35

Vlad PLAHOTNIUC: "Astazi, dupa caderea Guvernului Sandu, Moldova nu mai are nici o sansa sa urmeze, ca altadata, un traseu euro-atlantic de dezvoltare, orientarea ferma pro-europeana din ultimii ani este in prezent grav compromisa, iar vina pentru acest dezastru geopolitic apartine si liderilor blocului ACUM."

Cei din blocul ACUM spun ca democratii au in partid persoane toxice, iar atata timp cat PD nu se va reforma ei nu vor purta niciun fel de negocieri. 

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT ACUM: "Ce putem noi sa negociem cu PD, care inca nu s-a reformat. Nu este mare diferenta intre Dodon si Andronache sau Candu sau Constantin Botnari. Atata timp cat vor fi aceste persoane toxice noi nu putem sa discutam."

Nu am reusit sa dicutam cu cei trei democrati numiti de Slusari, pentru o reactie. In schimb, dupa ce Plahotniuc a scris mesajul sau pe facebook, actualul lider PD, Pavel Filip a tinut sa puncteze ca Partidul Democrat nu mai are nicio tangenta cu fostul lider. 

Pavel FILIP, LIDER PD:"Vlad Plahotniuc nu mai are nicio implicare in deciziile Partidului Democrat, nu a existat nici o discutie sau consultare cu el pe tema votului din parlament si nici pe alte teme, nu a incercat direct sau indirect sa influenteze deciziile luate de partid."

Vlad Plahotniuc a plecat din tara in luna iunie, imediat ce democratii au cedat puterea fostului cabinet de ministri. Pe numele lui este pornit un dosar penal pentru de spalare de bani in proportii deosebit de mari. Autoritatile de la noi au cerut ca acesta sa fie dat in cautare internationala, insa nu este clar daca Interpol a acceptat sau nu solicitarea. Anterior acelasi lucru a fost cerut si Federatia Rusa, Plahotniuc fiind invinuit intr-un dosar pentru trafic de droguri. Interpol insa a refuzat solicitarea, argumetand ca este vorba despre un dosar politic.