Vlad Plahotniuc i-ar fi incredintat 100 de milioane de dolari unei persoane din anturajul sau, iar aceasta ar fi fugit cu tot cu bani din Republica Moldova. Cel putin asta spune Sergiu Mocanu, presedintele Miscarii Populare Antimafie, care afirma ca aceasta persoana este Cezara Salinsky.

Publicat:16.01.2020, 14:10

Declaratiile au fost facute aseara de liderul Miscarii Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu, pe pagina sa de Youtube.

Sergiu MOCANU, LIDERUL MISCARII POPULARE ANTIMAFIE: "L-am vazut ieri pe un interlop care a ajuns primar de Balti, pe nume Usatii, care vorbea de pe nu stiu care insula din tari exotice ca Plahotniuc a pierdut in timp o persoana si acum nu o poate gasi cu 100 de milioane de dolari pe care le are prin conturi, prin Dubai si el, interlopul asta, ar vrea sa se intalneasca cu Stoianoglo sa-i povesteasca si sa-i spuna cine e aceasta persoana.

El in felul asta cauta cai spre Stoianoglo. Ca sa nu se chinuie omul asta, eu am sa spun ca omul asta e un oarecare Salinsky. Intr-adevar persoana respectiva a disparut din RM la o luna de zile dupa disparitia lui Plahotniuc. Acum Plahotniuc nu o poate gasi cu 100 de milioane de dolari. Cred ca situatii din astea Plahotniuc mai are, numai ca acum, o data declarat persoana indezirabila in SUA, el nu mai are unde fugi."

Anterior, mold-street.com scria ca Cezara Salinsky este partenera de afaceri cu Vlad Plahotniuc si Andrian Candu.

Sergiu Mocanu nu a oferit mai multe detalii la acest subiect. Acesta, insa, spune ca ar putea transmite o solicitare catre Procuratura pentru a demonstra ca Cezara Salinsky intr-adevar nu mai este in tara.

Vlad Plahotniuc a plecat din tara in luna iunie, imediat ce democratii au cedat puterea. Pe numele lui este pornit un dosar penal pentru de spalare de bani in proportii deosebit de mari.

Recent, fostul lider PD si familia sa au fost plasati pe lista persoanelor indezirabile pe teritoriul SUA. Anuntul a fost facut de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.