Artistul emerit al poporului, actorul de teatru si film, Boris Bechet a murit astazi in urma unor probleme de sanatate. Colegii de breasla spun ca vestea i-a surprins, pentru ca acesta a fost la teatru acum cateva saptamani si nu a dat semne de boala. Actorul s-a stins la spitalul Republican din capitala, la varsta de 68 de ani.

Publicat:06.04.2021, 19:37

Boris Bechet a debutat in lumea filmului in 1983, in studio-ul “Moldova-film”. De atunci, actorul a avut numeroase roluri principale si secundare. A fost cunoscut pentru personajul Nicanor, din filmul “Troita”.

A jucat si in alte filme precum “Gaseste potcoava fericirii”, “Miorita” sau “Valeu, Valeu nu turna”, regizat de Gheorghe Urschi.

Astazi colegii de breasla de la teatrul “Alexei Mateevici” au ramas socati de vestea ca actorul s-a stins. Elena Hatman este actrita aici si spune ca Boris Bechet ii era ca un tata si mereu o povatuia.

Elena HATMAN, ACTRITA LA TEATRUL “ALEXEI MATEEVICI”: “Ultimul sfat a fost: “Mai, fato, mai, o sa le facem toate la timpul lor!” Dar au ramas lucruri doar asezate pe hartie, deschise, nerezolvate. Nu-mi dau seama, nu dadea semne de boala, pana acum trei saptamani venea la teatru.”

Tamara LUPASCU, CONTABILA, TEATRUL “ALEXEI MATEEVICI”: “Cand intra in teatru era ca o lumina de bucurie, ne spunea bancuri.”

Directorul artistic al teatrului a aflat vestea de la sotia actorului, care activeaza si ea aici.

Nicolae JELESCU, DIRECTOR ARTISTIC, TEATRUL “ALEXEI MATEEVICI”: "E atat e greu sa iti pierzi colegii."

Boris Bechet s-a nascut in Telenesti. A studiat la Institutul de Arte din Chisinau si a jucat pe scena mai multor teatre.

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Dupa ce a evoluat la teatrul “Vasile Alecsandri” din Balti, actorul si-a continuat activitatea aici, la teatrul “Alexei Mateevici” din Chisinau.  Inainte de pandemie, Boris Bechet a jucat pe scena de aici, in spectacolul “Fata Morarului”. “

In 1991 Boris Bechet a devenit artist al poporului. A fost casatorit cu actrita Margareta Nazarchevici, cu care avea doi feciori. Actorul a murit la varsta de 68 de ani, la spitalul Republican, din cauza unor probleme de sanatate.