Agentia Nationala pentru Sanatate Publica spune ca cele 128 de persoane de la liceul Orizont au ajuns la spital cu mai multe simptome: slabiciune generala, cefalee, faringita, dureri abdominale, greturi, voma, scaun lichid, dureri musculare si articulare. Varsta bolnavilor este cuprinsa intre 9-35 de ani.

Publicat:13.09.2019, 11:37

Potrivit ANSP, la moment, persoanele bolnave sunt izolate si primesc tratamentul la spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii si ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Specialistii ANSP desfasoara cercetarea epidemiologica a cazului in comun cu asistenta medicala primara si Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentelor.

"Au fost prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar si din obiectele mediului ambiant pentru investigatii de laborator", se arata in comunicatul emis de ANSP.

Agentia Nationala pentru Sanatate Publica recomanda populatiei, in cazul aparitiei semnelor clinice de boala diareica acuta (diaree, voma, scaun lichid), mai ales la copii, sa se adreseze medicului de familie sau sa solicite asistenta medicala urgenta.