Cresterea salariilor pentru angajatii din sectorul bugetar este o prioritate a actualului Guvern, a anuntat ministrul Finantelor, Natalia Gavrilita, in cadrul unei sedinte avute pe 6 noiembrie, cu sefii Directiilor Finante din administratia publica locala, scrie moldstreet.com

Publicat:07.11.2019, 09:02

Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidaritatii. Asta inseamna cresteri salariale pentru majoritatea angajatilor bugetari, dar si prestatii sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Cresterea veniturilor populatiei este o prioritate a Guvernului si, atata timp cat vom avea o crestere a productivitatii si respectiv a veniturilor la buget, suntem decisi sa continuam cresterea salariilor, a declarat Natalia Gavrilita.

Potrivit Ministerului Finantelor, proiectul Bugetului Solidaritatii prevede majorarea salariilor cu 6-10% pentru majoritatea angajatilor bugetari.

In acelasi timp, unele categorii precum: primari, directori si directori-adjuncti de scoli, bibliotecari, bucatari, pompieri si militari, vor avea cresteri de salarii in marime de le 400 la 2.500 lei.

Iata la cine si cu cat vor creste salariile:

Citeste mai departe pe: mold-street.com