Cei sapte copii ai sotilor Stegarescu din Rusestii Noi au un acoperis deasupra capului, despre care pot spune ca este al lor. Dupa reportajul PRO TV, mai multi moldoveni stabiliti in SUA, au adunat pentru ei peste trei mii de dolari. Familia a primit produse alimentare, haine si din alte parti, pe care le imparte cu alti oameni nevoiasi din sat.

Publicat:02.08.2020, 17:23

La nici o luna de cand am spus povestea familiei Stegarescu, am mers din nou in vizita la Rusestii Noi. La poarta ne-a intampinat Victor, de aceasta data mai plin de forte. Acum am facut cunostinta si cu mezina familiei, intrucat dorinta Ioanei de a-si vedea mama si surioara sanatoase acasa s-a implinit.

Ioana STEGARESCU: “Am fost fericita ca a venit acasa. M-am uitat initial la fata, sa vad cu cine seamana."

Dupa reportajul de la PRO TV, sotii au fost contactati de zeci de moldoveni. Oamenii le-au oferit sprijin moral, de care aveau mare nevoie, dar si financiar.

Victor STEGARESCU, TATAL:“Ne-au ajutat cu bani, mancare, haine. Sunt oameni buni si vreau sa le multumesc.”  

Vestea cea mare vine insa de la mii de km. Ion Lozovanu este un moldovean stabilit in SUA, care pornit o strangere de fonduri pentru familie.

Ion LOZOVANU, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA: "Am vazut reportajul pe PRO TV. Am hotarat sa fac ceva, mai ales ca acesti copii nu au nici casa. Asa cazuri nu poate sa nu te sensibilizeze Am postat intr-un grup si am intrebat baietii, hai cine vrea sa ajute, cu ce putem.”  

“Eu sunt fericita ca avem casa noastra si nu o sa ne mai facem probleme cu asta.

Moldoveanul a avut si un mesaj pentru familia numeroasa.

Ion LOZOVANU, MOLDOVEAN STABILIT IN SUA: “Le-as spune un singur lucru, sa aiba grija de copii, atat, asta e cel mai important.” 

Banii sunt aproape toata suma de care aveau nevoie sa plateasca pentru casa luata in chirie. Ar fi fost in stare sa adune suma timp de cel putin trei ani, acum povara li s-a luat de pe umeri. Din ce au primit, Victor a impartit cu o alta familie din sat, aflata intr-o situatie la fel de delicata.

Victor STEGARESCU, TATAL: “Am adunat din ce mi-a adus lumea si le-am facut si lor o cutie. Am pus mancare, le-am dat si 500 de lei."

Iar, intre timp, barbatul a adus in ograda mai multe materiale de constructie, cu care vrea sa renoveze casa veche din lut. Sotii Stegarescu au sapte copii. Desi capul familiei munceste cum poate ca sa-si intretina familia, interventia chirurgicala de hernie suferita recent, i-a dat planurile peste cap. Intrucat sotia acestuia sufera de diabet zaharat, cei doi ajunsesera intr-un punct al disperarii.