De pe patul de spital, direct pe cal. Pacientii unui spital din capitala au avut parte de un tratament mai putin obisnuit. Pentru o ora au uitat de seringi si pastile si au iesit la iarba verde, unde au fost asteptati de doi cai. Fericiti au fost picii, care au hranit si mangaiat animalele.

Publicat:10.11.2019, 20:18

Zgomotul copitelor i-a facut pe micii pacienti sa tresara de emotii. Aranjati in fata spitalului, picii impreuna cu parintii lor au asteptat cuminti venirea oaspetilor.

Daria, care stie totul despre cai, a fost nerabdatoare sa se apropie de ei. 

Daria: „- Stau in rand.”

Ca sa-i imblanzeasca, micii pacienti le-au adus daruri: mere si morcovi, pe care caii le-au mancat cat ai clipi din ochi. Carolina, care a fost recent operata si inca este internata in spital, a fost fericita sa afle ca va avea vizitatori … mai putin obisnuiti. 

Hipoterapia, asa este numit tratamentul cu ajutorul cailor. In clinicile de peste hotare, acestia sunt adusi chiar in saloanele pacientilor.

Suada KARKOUKI, REPORTER PRO TV: „Putin practicata in tara noastra, dar foarte raspandita in Europa, hipoterapia ajuta copiii si adultii cu diverse probleme de sanatate. Principalul avantaj este ca tratamentul are loc nu intre peretii spitalului, ci in aer liber, iar in loc de pastile, pacientii primesc emotii. Specialistii spun ca anume sentimentul de fericire ajuta la vindecarea bolnavilor.”

Hipoterapia ajuta, in special, la recuperarea persoanelor cu deficiente fizice ori psihice, iar tehnicile folosite de antrenori actioneaza asupra disfunctiilor senzoriale si comportamentale.