Dupa ce a promis in campania electorala ca va demola constructiile neautorizate din capitala, Ion Ceban a inceput cu un... gard. Acesta inconjura un santier din sectorul Buiucani pe care urma sa fie ridicat un centru comercial, iar astazi a fost dat jos. Primarul spune ca demolarile vor continua in urmatoarele zile.

Publicat:19.11.2019, 14:06

Asa cum a declarat in timpul dezbaterilor electorale, Ion Ceban s-a apucat sa demoleze constructiile ilegale din capitala. Primul pe lista a fost un santier din sectorul Buiucani, unde urma sa fie ridicat un centru comercial. In loc va fi amenajat un spatiu verde, iar in zilele urmatoare, spune primarul, astfel de actiuni vor avea loc si in alte sectoare.

La primele ore ale diminetii, pe timp de ploaie, cativa muncitori de la primarie au inceput sa demoleze gardul instalat in jurul santierului de constructii de pe strada Calea Iesilor din capitala.

Supraveghetor a fost Ion Ceban.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: “Este prima interventie de acest tip. In trei zile aici trebuie amenajat un loc verde.”

Proprietarii santierului sunt doua persoane. Nu am reusit sa le gasim pentru o reactie. Potrivit pretorului sectorului Buiucani, autorizatia pentru constructia respectiva a fost obtinuta in 2017, pe timpul mandatului lui Dorin Chirtoaca.

Vadim BRINZANIUC, PRETORUL SECTORULUI BUIUCANI: “Proprietarul a fost informat. Le-a fost trimis un act de prescriptie. Aceasta nu a fost contestata, ceea ce presupune de la sine ca ei accepta decizia autoritatii publice locale."

Ion Ceban spune ca lichidarea santierelor de constructie de acest tip va continua.

Ion CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI:“La primarie am adus o echipa de juristi foarte buni si o sa facem cu siguranta acest lucru. O sa revin la toate constructiile din Chisinau. O sa discutam cu toti constructorii din oras, si o stabilim standartele.”

Oamenii care locuiesc in apropiere s-au aratat multumiti ca lucrarile de constructii nu vor continua in zona.

“Trebuia sa fie o cafenea. Noi traim alaturi. Cand ploua, din cauza gropii, era mereu apa, care curgea in subsolurile noastre.”

“Dezastru. Au luat si au taiat brazi, care aveau cate 50 de ani. Uitati-va ce strada frumoasa si ei au facut ras."

Primarul a declarat ca la inceputul lunii decembrie va convoca o sedinta cu sefii companiilor de constructii din capitala, pentru a discuta despre cum ar putea dezvolta orasul, dar fara a incalca legea.