Fructele de sezon s-au vandut astazi in sanul naturii. In parcul Valea Morilor a fost organizat un targ, unde producatorii locali au venit cu struguri, prune si piersici. Atrasi de aroma fructelor, vizitatorii si-au umplut pungile cu de toate.

Publicat:18.08.2019, 19:17

Scuarul Teatrului de Vara a gazduit in acest weekend un targ al producatorilor locali, unde fructele si mierea s-au vandut ca painea calda.

Diana CRUDU, PRODUCATOR LOCAL: "M-au rugat sa organizez ca nu au unde vinde."

Au fost struguri multi si dulci. Viile sunt doldora de roada anul acesta, spun producatorii, insa cumparatorii se cam lasa asteptati. Asa ca pentru a nu ramane cu lazile pline, au decis sa mai cedeze din pret.

Le-au facut din ochi vizitatorilor si tarabele cu prune si piersici.

Si iubitorii de fructe uscate sau pomusoare au avut de unde alege. Deserturile preparate din ele sunt o alternativa sanatoasa pentru dulciurile cu care ne-am obisnuit, spune producatorul, desi recunoaste ca preturile cam bat la buzunar.

Un stand aparte au avut producatorii de miere. Ion Chiriac, din raionul Straseni, spune ca la inceput apicultura era pentru el o pasiune, care intre timp a devenit o afacere. Pe langa borcanele cu miere si-a expus si sapunurile pregatite din ingrediente naturale. 

La targ, vizitatorii si-au pus fructele cumparate in pungi biodegradabile.

La iarmaroc au participat in jur de 15 producatori locali.