Mai multi vanzatori de la Piata Centrala cer demisia directorului interimar, pentru ca ar fi dat ordin ca tarabele lor sa fie scoase. Oamenii se plang ca au ramas fara loc de munca si ca platesc taxe ilegale. De dimineata acestia au depus o petitie la primarie. Sefa de la piata neaga acuzatiile si spune ca cineva ar incerca sa-i puna bete in roate in activitatea sa.

Publicat:17.06.2019, 18:33

Iurie Mocanu se plange ca acum cateva zile, taraba la care vindea diferite produse, a fost scoasa, iar astfel a ramas fara loc de munca.

Iurie MOCANU, COMERCIANT: „Vindem produse de uz casnic, cosmetice. Ne-am pomenit ca le-au scos peste noapte.”  

In fata primariei au venit si alti vanzatori, care au cerut demisia directorului interimar al Pietei Centrale, nemultumiti de felul cum acesta gestioneaza lucrurile.

Oamenii au depus o petitie la primarie, spunand ca ar fi impusi sa plateasca taxe ilegale. Ruslan Codreanu a declarat ca nu a stiut despre aceasta situatie si ca daca cele spuse se vor adeveri, atunci Lilia Bustiuc ar putea fi concediata.

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: „Au fost acuzatii grave, dure. Normal ca daca se adevereste trebuie sa luam masuri imediate. Trebuie si celelalte organe sa intervina.”

Bustiuc neaga acuzatiile si spune ca a inceput sa reorganizeze sectoarele cu tarabe, asa incat in piata sa incapa si comerciantii ambulanti.

Lilia BUSTIUC, DIRECTORUL INTERIMAR AL PIETEI CENTRALE: „Comerciantii s-au deplasat doar pe perimetru, in mijloc sunt locurile parasite, de mult se salubrizeaza insa nu este admistrat corect.” 

Ea sustine ca de cand a venit in functie, taxe ilegale nu se percep, insa, intr-adevar, vanzatorii ar plati in doua buzunare. Asta pentru ca unii au arendat zeci de tarabe si au devenit un fel de intermediari intre piata si ceilalti comercianti.

Lilia BUSTIUC, DIRECTORUL INTERIMAR AL PIETEI CENTRALE: „Cei de la FISC au inregistrat vreo 200 de incalcari.”

Lilia Bustiuc a ajuns director interimar la Piata Centrala, dupa ce fostul sef, Octavian Bivol i s-a cerut sa plece, pentru ca mai multi comercianti s-au plans ca achitau taxe ilegale. Atunci s-a aflat ca Procuratura Anticoruptie a initiat un dosar penal pe numele acestuia, dar si a trei angajati cu functie de raspundere.