Vestea ca, dupa doua saptamani, trebuie sa-si inchida din nou piscinele i-a bulversat pe proprietari. Acestia spun ca au camara plina cu produse, pe care fie le vor returna, fie le vor arunca la gunoi. Mai multi angajati isi vor pierde locul de munca, intrucat patronii nu au cu ce-i plati. Totusi, unii lasa oamenii sa vina la bronzat, iar in apa doar pentru improspatare, sustin ei.

Publicat:01.08.2020, 16:26

Vestea ca la doua saptamani dupa ce au avut unda verde de a activa, sunt obligati iarasi sa nu permita accesul la bazine, i-a luat prin suprindere pe proprietarii de piscine.

Ilie CACIUC, MANAGERUL COMPLEXULUI: “Sa ne atentioneze cu cinci ore inainte ca nu mai activam, aceasta e culmea. Noi, ca locatie, putem fi verificati daca respectam, pe cand alte institutii activeaza si nu este posibila verificarea, cum sunt pietele si centrele comerciale.” 

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: “Daca ieri aici puteam vedea peste o suta de oameni facand plaja, astazi locul este pustiu, asa cum autoritatile au interzis sa mai punem piciorul in bazine. Muzica este si ea pusa pe pauza, asa ca tot ce se aude este vantul si angajatii care fac renovari.” 

Managerul acestui complex de odihna spune ca anume vara se aduna banii care acopera cheltuielile din celelalte sezoane. Anul acesta nu mai e posibil.

Ilie CACIUC, MANAGERUL COMPLEXULUI: “Daca eram in pierderi, acum in genere ne-au scufundat in minus. Au fost achizitionate produse pentru perioada urmatoare. Care este posibil de returnat, altele le aruncam.”

Situatia ii obliga sa faca si concedieri, asa ca mai multi angajati vor ramane fara lucru.

Ilie CACIUC, MANAGERUL COMPLEXULUI: “La capitolul angajati, am avut totul completat, medic, bucatari. Acum suntem nevoiti sa minimizam numarul. La capitolul salariu, in jumatate. Sau reprofilari, pana acum era ospatar o sa fie securitate.”

De dimineata, oamenii legii au facut verificari.

“Dupa cum cunoastem, de azi s-a interzis activitatea lor. Verificam sa nu se incalce dispozitia.”

Totusi, unii proprietari au anuntat prin intermediul retelelor de socializare ca:

POSTAREA ADMINISTRATIEI UNEI PISCINE: “Ne-au interzis sa inotam, insa nu si sa ne odihnim. Lucram in regimul restaurant-terasa. De asemenea, puteti sa va bronzati. Intrarea este gratuita.”

Am contactat patronii unui local din afara capitalei, prezentandu-ne ca si client. La telefon, ni s-a spus ca s-ar putea face si exceptie de la indicatiile autoritatilor.

POTENTIAL CLIENT – ADMINISTRATIA UNUI BAZIN: “De astazi lucram cu intrarea gratuita, cu regim special la terasa si piscina pentru bronz. -Adica in bazin nu putem intra? -Doar ca sa va improspatati pe o perioada scurta de timp. Cateva sesiuni ca sa aveti un bronz mai bun.”

Am mers sa ne convingem daca este adevarat sau nu. Administratia insa nu a vrut sa discute cu noi. Vazandu-ne ca filmam zona bazinului de la distanta, au chemat politia, ne-au spus sa stergem imaginile, iar pe operator l-au amenintat ca-i distruge camera. 

Mai multi proprietari de spatii de agrement cu bazine au spus ca intentioneaza ca in zilele urmatoare sa organizeze un protest. Scaldatul in piscine a fost interzis ieri. Potrivit premierului Ion Chicu, aceste zone ar fi adevarate focare de infectie.