Noptile albe ale Politiei Rutiere au ajuns la Balti. Aici, rezultatul a intrecut asteptarile. Din cei 120 de soferi verificati, 20 erau bauti. Printre ei - si oameni cu epoleti cum ar fi un procuror, un ofiter de la Anticoruptie si un politist.

Publicat:23.09.2012, 15:29


Noaptea trecuta la Balti nu a fost liniste. 12 echipe de inspectori rutieri, insotiti de mascatii de la Fulger, au mers incolo in cautarea soferilor care conduc in stare de ebrietate. In total au fost verificati 120 de conducatori auto, iar alcotestul a aratat ca 20 dintre ei sunt beti.


Un alt sofer care provocase un accident in timp ce se afla la volanul unui Porsche s-a lasat greu prins de politie. Pentru a-l retine inspectorii au impuscat de cateva ori in aer.

Soferul a incercat sa-i influenteze pe politisti si le-a prezentat o legitimatie ca este ofiter Antidrog, dar se presupune ca documentul este fals.

Potrivit directiei politiei rutiere, printre cei care conduceau bauti se numara doi oameni de afaceri, un procuror, un ofiter de la Anticoruptie si un politist. Acestia sunt in asteptarea rezultatelor analizei de sange care va confirma sau nu starea de ebrietate.

In cazul in care se va depista ca au peste 0,8 grame de alcool la un litru de sange, soferii risca dosar penal. Potrivit sefului politiei rutiere, Sergiu Diaconu, astfel de operatiuni vor avea loc in fiecare sfarsit de saptamana.