Priviti lumea cu ochi largi si... sanatosi! Este indemnul studentilor de la Universitatea de Medicina din capitala, care astazi, de Ziua mondiala a Vederii, au organizat un flashmob. Tinerii spun ca pentru o vedere buna, trebuie sa consumam multe fructe si legume si sa stam mai putin in fata calculatorului.

Publicat:10.10.2019, 18:13

“Vederea are prioritate!”

Cu acest generic, studentii de la facultatea de optometrie au organizat o lectie in aer liber. Au vorbit despre regulile care trebuie respectate pentru a avea o vedere buna.

“In primul rand sa aiba grija de vederea lor. Cat mai putin timp petrecut in fata calculatorului.”

Imbracati in halate si cu pancarte in maini, tinerii au explicat de ce este nevoie sa avem grija de sanatatea ochilor.

“Daca nu vezi, nu stiu ce poate fi mai strasnic. Sunt si alte probleme, dar vederea este chiar prioritara.” 

“Multi oameni nu tin cont de vederea lor. Noi trebuie sa avem o vedere buna pentru ca sa lucram mai usor si sa ajutam societatea, pentru asta este nevoie sa mergem la consultatie la medic, la fiecare jumatate de an.”

Studentii spun ca abia asteapta sa aiba actele in regula, ca sa-i poata ajuta pe cei care au probleme cu vederea.

“ Vreau sa fac oamenii fericiti. Optometrist, noi putem efectua consultatii si chiar prescrie ochelari, doar nu prescriem tratament.”

Tatiana GHIDIRIMSCHI, MEDIC OFTALMOLOG: “Cel mai important este sa ducem un mod sanatos de viata, sa mancam fructe si legume. Sa dormim, sa ne odihnim. Toata lumea trebuie sa cunoasca, sa tinem sub control tensiunea arteriala, glicemia. Diabetul zaharat, daca nu te adresezi la timp la medic poti pierde vederea.”

Conform organizatiei mondiale a Sanatatii, 253 de milioane de oameni de pe glob au probleme de vedere, dintre care 36 de milioane sunt orbi.