Transportat in ambulanta ca-n caruta. Un copil de cateva luni cu pneumonie a fost dus la spital intr-un vehicul in care in loc de geam soferul a pus... carton. Ambulanta care ar deservi sapte sate din Floresti este in stare jalnica. Directorul spitalului nu a vrut sa discute cu echipa noastra.

Publicat:12.02.2020, 17:14

Tatal micutului din satul Cuhurestii de Jos este cel care a filmat cum arata ambulanta, indignat ca dupa ce a asteptat mai bine de o ora ca echipajul sa vina, la poarta s-a oprit un vehicul care arata jalnic. 

Sergiu BORS, TATAL COPILULUI: „Am asteptat jumatate de ora, copilul rau, greu rasufla. Am sunat, iar la ambulanta si imi spuneau asteptati domnule, ambulanta e pe drum, vine."  

Geamul lipsea, iar ca sa mai inmoaie frigul si vantul din interior, soferul a pus in loc o bucata de carton.  

 Sergiu BORS, TATAL COPILULUI: "Pana la urma am mers cu acea ambulanta, caci nu aveam timp sa caut pe cineva pentru a ajunge la spital."

La spitalul raional din Floresti, bebelusul de doua luni si jumatate adus in frig, a fost internat in sectia de reanimare si diagnosticat cu pneumonie. Localnicii spun ca ambulanta, care arata ca un harb, ia pacienti din sapte sate. 

Ivan PRODAN, LOCUITOR DIN CUHURESTII DE JOS: "Copilul a ajuns in reanimare, se simtea rau, batea un vant foarte mare in ambulanta aceea."

Purtatorul de cuvant al Centrului National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca ne-a spus initial ca nu poate oferi un comentariu fara acordul directorului, apoi nu a mai raspuns la telefon.