Episcopul de Balti si Falesti si-a deschis usile casei de milioane pentru Pro tv. Dupa ce in Ziarul de Garda a aparut un articol ca Episcopul Markel ar trai intr-o casa de lux, clericul a tinut sa demonstreze contrariul, estimandu-si imobilul cu doua nivele plus garaj la doar 350 de mii de lei. Totusi Episcopul nu a vrut sa spuna de ce acum trei luni, a trecut casa pe numele unui student, care nici macar nu-i este ruda.

Publicat:20.09.2014, 09:32

"Vreau sa va zic bine ati venit in casa mea! In casa mea modesta bine ati venit si sa apreciati si dumneavoastra cat costa. Totusi costa ea, nu doua parale chioare, dar nici milioane".

Situata intr-un cartier de lux din orasul Balti, casa episcopului Markel nu poate trece neobservata. Sare in ochi poarta neobisnuita, pe care este inscriptionat numele episcopului.

Chiar la intrarea in casa ne intampina doi lei si nu intamplator, aceasta este zodia Episcopului Markel. Prima odaie este o  veranda de culoare verde cu havuz.

"Acesta este un havuz, el functioneaza, nu este butaforic, asa am vrut eu sa fie aici. Este un loc important cand am oaspeti. Intre caramizi, este o portiune de cheramzit, iarna este mai multa economie. Iarna aici e podea calda."

Holul este impresionant si are pictati ingeri pe tavan, o plazma mare si o canapea. Urmeaza un dormitor, sufrageria, bucataria si baia.

"Aici e sala de sedinte. Iata aici e camera lui Marcel, Marcel este un baiat care se afla permanent in casa. Iata aici noi mancam. Iata asta e casa parintilor mei. Sa stiti ca autorul designe-ului sunt eu. Pe la ferestre este piatra de cosauti. Costa 150 de lei. -De ce ati pus asta la ferestre? -Am vrut sa fie mai mult material natural."

La etajul doi sunt inca trei dormitoare. Toata  mobila este din lemn. In unul din ele sta Episcopul.

"Aici este dormitorul meu daca sunteti curiosi putem sa intram. Aici e dormitorul meu. Da am doua televizoare nu privesc noutatile, dar asa privesc. -Cat costa patul. -Da, va pot spune 9200 de lei. Vreti sa-l probabati, hai sa-l probam impreuna. Scartaie patul are vreo doi ani si jumatate. Pentru mine aceasta incapere mi-i draga cel mai mult este sfintenia casei. "

Tot la etajul doi mai este inca o baie dar si bibiloteca unde sunt o sumededenie de carti religioase, albumuri cu fotografii dar si  cateva dictionare ale limbii romane. In hol episcopul si-a improvizat o sala de sport.

“Da ma folosesc de dictionarul limbii romane, chiar daca eu vorbesc limba moldoveneasca. Ceasul asta mi l-a daruit Vladimir Voronin la 50 de ani. Iata aici este holul cu trenajoare, pai dar ce nu ati vazut te urci pe bicicleta si dai din pedale.”

Episcopul a fost deranajat de intrebarile legate de costul mobileo moale de prin casa si a tinut sa prezizeze ca nu este din piele.

"As putea ca anume acest reportaj sa nimereasca in cadrul. Care este scopul vizitei dumneaovastra, eu va spun, vreti sa vedeti case frumoase, eu vi le arat."

Episcopul Markel considera ca nu locuieste in lux iar casa pe care si-a construit-o timp de 6 ani nu este de milioane.

"Eu cred ca costa la 350-380 de mii de lei".

Episcopul insa a refuzat sa ne spuna cat castiga pe luna si de ce a scris casa pe numele unui student de la drept, care nici nu-i este macar ruda.

"Exista o limita."

Episcopul de Balti nu a ezitat sa se laude si cu masina de model Skoda Superb din 2014, cumparata recent.

"Eu poate as fi vrut un BWM, dar nu trag,  asa ca, dar si asta imi place."

O astfel de masina costa in jur de 20 de mii de euro. Acum doua zile Ziarul de Garda a publicat un articol despre casa de milioane a Episcopului de Balti. Anterior aceasi publicatie a scris si despre imobilul Mitropolitului care ar fi scris pe numele unei blonde, care ulterior a declarat ca ii este nepoata. Capul bisericii din Moldova inca nu a comentat informatiile aparute in presa.