A revenit pe terenul de fotbal anul trecut, dupa ce a invins cancerul, iar aseara a devenit eroul unei intregi natiuni. Este vorba despre atacantul Sebastien Haller, care a inscris golul victoriei pentru nationala Coastei de Fildes in finala Cupei Africii. Ivorienii au devenit campioni continentali la turneul pe care l-au gazduit.  

Publicat:12.02.2024, 19:33

Coasta de Fildes a avut un parcurs demn de un film dramatic la turneul de acasa. Ivorienii au pierdut in grupe cu 0 la 4 in fata Guineii Ecuatoriale si au ajuns in optimi de pe locul trei. Inainte de play-off, antrenorul principal a fost demis, fiind inlocuit cu un tehnician neexperimentat. Au urmat dueluri castigate la limita cu Senegal, Mali si Republica Democratica Congo, totul pentru a ajunge in finala cu Nigeria. 

La pauza, nigerienii conduceau cu 1 la 0, dupa reusita capitanului Troost-Ekong. In repriza secunda, Simon Adingra a reusit doua pase decisive pentru Frank Kessie si Sebastien Haller, care au intors rezultatul, declansand nebunia in tribune.

Povestea lui Haller este mai impresionanta decat parcursul nationalei sale. Atacantul Borussiei Dormtund a fost diagnosticat cu cancer in 2022, a suferit doua operatii si sesiuni de chimioterapie, anul trecut a revenit pe teren, iar la Cupa Africii a semnat golurile decisive in semifinale si in ultimul act. 

Coasta de Fildes si-a trecut in palmares al treilea titlul din istorie la Cupa Africii, egaland Nigeria la acest capitol. Cote d'Ivoire este prima reprezentativa care a devenit campioana, dupa ce a incheiat pe locul trei in faza grupelor. Cea de-a 34-a editie a turneului african a culminat cu o ceremonie de inchidere spectaculoasa.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.