Anastasia Nichita a devenit campiona europeana printre seniori. Luptatoarea s-a impus dramatic in duelul cu adversara din Bulgaria. Moldoveanca era condusa pana in ultimele secunde ale duelului, dar a reusit sa triumfe pana la final cu 5 la 4 si sa castige aurul.

Publicat:14.02.2020, 18:41

Anastasia Nichita nu a avut parte de un inceput bun de partida. Adversara sa din Bulgaria, Bilyana Dudova, a acumulat primele doua puncte peste doar cateva clipe de la startul duelului.

Peste cateva minute de lupta, moldoveanca de 20 de ani a reusit si ea sa obtina 2 puncte pe tabela. Insa, cu doar 25 de secunde inainte de fluierul final, sportiva bulgara si-a dublat avantajul si parea a fi castigatoarea partidei.

Totusi, Anastasia Nichita a reusit o performanta uimitoare. Moldoveanca nu s-a lasat batuta, a obtinut 4 puncte chiar in ultimele secunde si astfel a invins.

Anastasia NICHITA, LUPTATOARE: “Pentru mine asta inseamna foarte mult, deoarece eu intr-adevar lucrez in fiecare zi, ma antrenez din greu si am dat tot din mine pentru a castiga aceasta medalie. Este ceva la care visam de mult timp.”

Astfel, Anastasia Nichita a cucerit aurul si a devenit prima sportiva din Republica Moldova care a obtinut medalia olimpica la Campionatul European.

Totodata, alte doua luptatoare, Emilia Caracu Budeanu si Mariana Dragutan s-au clasat pe locul 5. Maine, in recalificari va evolua Mariana Esanu in categoria de 62 de kg. Ea o va intalni pe o sportiva din Spania.