Atletii din Moldova au in fata cea mai mare provocare a sezonului, Campionatul Mondial, care va incepe maine. Unul dintre principalele scopuri la turneul din Ungaria este asigurarea calificarii directe la Jocurile Olimpice din Paris. Pentru Serghei Marghiev ar fi a patra Olimpiada din cariera, asa ca sportivul nostru a muncit intens pentru a obtine rezultatul dorit in proba de aruncare a ciocanului.

Publicat:18.08.2023, 20:40

In ultimele saptamani Serghei Marghiev a muncit mult pentru a-si perfectiona aruncarile. Antrenamentele au fost concentrate pe evolutia la Campionatul Mondial de Atletism, care va avea loc in perioada 19-27 august, la Budapesta.

Serghei MARGHIEV, ATLET: „O sa evoluam in asa fel ca sa se mandreasca tara cu noi, dar vom vedea ce va fi acolo. Sportul este sport si nu putem niciodata prezice ce se va intampla maine sau poimane.”

In acest sezon competitional, atletul de 31 de ani a bifat mai multe succese: aur - la o competitie din Palermo si la Cupa Romaniei, dar si argint – la Jocurile Balcanice.  

Serghei MARGHIEV, ATLET: „A fost un sezon foarte greu: multe traume, probleme personale. Forma fizica este satisfacatoare.”

Cel mai bun rezultat din acest an a fost inregistrat la Jocurile Balcanice. In Serbia, moldoveanul a bifat o aruncare de 73,52 de metri. Pentru a se califica direct la Olimpiada, atletul trebuie sa inregistreze un rezulat de cel putin 78 de metri la Campionatul Mondial.

Serghei MARGHIEV, ATLET: „Obiectivul real la Mondiale este calificarea in finala. In finala vor fi 12 persoane. In plus, vreau o performanta mai mare.”

Totodata, Marghiev va obtine calificarea la Jocurile Olimpice din Paris daca va avea pozitia necesara in clasamentul mondial. Moldoveanul se afla acum pe locul 30, in conditiile in care primii 36 sportivi din top merg la Olimpiada. Serghei Marghiev a participat la toate trei precedente editii ale Jocurilor Olimpice. La Campionatul Mondial din Ungaria, pe langa acesta vor mai concura in alte probe Andrian Mardare, Maxim Raileanu si Dimitraiana Bezede.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.