A ajuns mai greu la finiș, fiind încetinit de zebre. Deși s-ar părea că este vorba despre un traseu cu multe treceri de pietoni, în realitate, acesta este un peisaj obișnuit pentru Kenya, la una dintre cele mai spectaculoase etape ale Campionatului Mondial de raliuri. Ediția din acest an s-a încheiat, iar printre fazele memorabile a fost cea cu un pilot finlandez, care a încetinit, din cauza unui grup de zebre.

Publicat:18.04.2024, 19:36

Cel mai probabil, zebrele nu au fost anunțate despre desfășurarea raliului, așa că acestea își căutau de treabă pe traseu. Pilotul Ott Tanak a avut ghinionul să întâlnească mamiferele dungate în timpul unei etape de la raliul Keniei, așa că a trebuit să reducă din viteză.

Raliul Keniei reprezintă cea mai fascinantă etapă a Campionatului Mondial, atât pentru piloți, cât și pentru fani. Asta deoarece se desfășoară în safari și, pe lângă peisajele ca din filme, la orice pas pot apărea zebre, girafe, rinoceri și alte fiare.

„Uneori poți vedea o zebră trecând prin fața mașinii, sau niște maimuțe. Sunt și girafe care încearcă să fugă după noi, dar asta e viața sălbatică. Nu știi ce se poate întâmpla și trebuie să accepți că uneori trebuie să încetinești, doar pentru că e Kenya.”

Raliul Keniei a fost câștigat al doilea an la rând de echipajul în frunte cu pilotul Toyota, Yaris Rally1 Hybrid, Kalle Rovanpera.  

Kalle ROVANPERA, PILOT DE RALIURI:  „Mereu am fost buni aici. Mulțumim echipei, toți au făcut un efort masiv ca mașina să meargă bine. Eu și Jon am făcut o treabă bună”

Finlandezul a câștigat, 18 dintre cele 19 etape ale raliului, care a avut o distanță de 368 de kilometri cronometrați. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de raliuri va avea loc în perioada 18-21 aprilie, pe traseul din Croația.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.