Zlatan Ibrahimovic, Gianluigi Buffon si Paolo Maldini au revenit pe terenul de fotbal. Fostii jucatori cu nume legendare au participat la un meci de caritate, organizat pentru a sprijini victimele inundatiilor din Slovenia, care au avut loc luna trecuta.

Publicat:19.09.2023, 23:54

Circa 16 mii de spectatori au umplut pana la refuz arena Stozice din Ljubljana pentru a revedea pe teren fosti fotbalisti cu renume. S-au format doua echipe, cea rosie, in frunte cu Luis Figo, si cea albastra, unde capitan a fost Zlatan Ibrahimovic. Din echipa rosie au mai facut parte Shevchenko, Vidic si Mandzukic, iar adversari le-au fost Maldini, Buffon, Seedorf si Klose. Primul gol a fost inscris in minutul 21, cand Andrey Shevchenko a punctat din penalty, amintindu-si de vremurile cand evolua la AC Milan, iar Buffon apara poarta clubului Juventus Torino.

Partida s-a desfasurat intr-o atmosfera amicala, insa jucatorii nu au fost iertati pentru faulturile in careu. Arbitrul a dictat un penalty si pentru echipa albastra, Ibrahimovic marcand de la 11 metri. Timpul regulamentar s-a incheiat la egalitate, asa ca a urmat seria loviturilor de departajare. Echipa rosie a ratat de doua ori si a pierdut.

Amicalul de caritate s-a desfasurat la initiativa presedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care este originar din Slovenia, acolo unde inundatiile au facut ravagii la sfarsitul lunii august. Din donatii si vanzarea biletelor s-au acumulat peste 3,5 de milioane de euro, bani care vor fi redirectionati pentru a ajuta victimele inundatiilor.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.