Comitetul Olimpic din Moldova a primit invitatia de participare la Jocurile Olimpice de la Paris, semnata de presedintele forului international, Tomas Bach. Patru sportivi din tara noastra si-au asigurat deja prezenta la competitia de anul viitor.

Publicat:19.09.2023, 23:17

La sfarsitul lunii iulie, cand mai ramasese exact un an pana la debutul Jocurilor Olimpice, Comitetul International a anuntat ca va expedia scrisorile de invitatie pentru 203  foruri nationale, printre care nu se regasesc cele din Rusia si Belarus.

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE COMITETULUI OLIMPIC DIN MOLDOVA:„Aceasta invitatie este pentru Republica Moldova, Comitetul Olimic de a participa la Jocurile Olimpice din Paris. Din momentul in care am primit invitata suntem eligibili si vom fi prezenti la aceasta editie. ”

Pana astazi, patru sportivi din tara noastra si-au asigurat prezenta la Olimpiada. Primul biletul l-a obtinut arcasul Dan Olaru, dupa care Serghei Tarnovschi. Si tandemul Maria Olarasu – Daniela Cociu s-au calificat.

Maria OLARASU, CANOISTA:„Jocurile Olimpice de la Paris reprezinta o motivatie foarte mare. Anul acesta urmeaza sa ne pregatim intens pentru a arata un rezultat cat mai bun. ”

Reprezentantii altor genuri de sporturi, cum ar fi judo si haltere, sunt pe drumul cel bun. Denis Vieru ocupa prima pozitie in topul olimpic al categoriei sale si este ca si calificat la a doua editie consecutiva a Olimpiadei.

Denis VIERU, JUDOCAN:„Fiecare experienta are valoarea sa. Nu va fi comparativ Tokyo-ul si Parisul. Va fi total diferit. ”

Iar halterofilul Marin Robu si-a marit sansele la calificare, dupa ce a cucerit acum cateva zile medalia de argint in proba de smuls a Campionatului Mondial.

Marin ROBU, HALTEROFIL: „Am reusit sa intru in top sase la Campionatul Mondial. Cu timpul voi mai progresa. Mai trebuie sa adaug masa musculara, lucru care ma va avantaja si va face sa am o participare mult mai buna. Sper ca pana la Jocurile Olimpice de la Paris sa fiu in cea mai buna forma. ”

Tot azi, Comitetul National Olimpic a anuntat  desfasurarea celei de-a saptea editii a festivalului Ecofest. Evenimentul in cadrul caruia vor avea loc actiuni de salubrizare in parcul Valea Morilor si numeroase actiuni sportive va consemna inceputul Saptamanii Europene a Sportului.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.