Daca Jocurile Olimpice din Japonia nu se vor putea disputa nici anul viitor, atunci Olimpiada va fi anulata. Asa considera presedintele comitetului international olimpic, Thomas Bach, care a anuntat ca 2021 este ultima sansa pentru desfasurarea competitiei de vara.

Publicat:22.05.2020, 19:23

THOMAS BACH, PRESEDINTELE COMITETULUI INTERNATIONAL OLIMPIC: “Nu poti angaja pentru totdeauna 3 mii sau 5 mii de persoane intr-un comitet de organizare. Nu poti modifica in fiecare an intregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federatiilor majore. Nu poti tine sportivii in incertitudine.”

Potrivit noului calendar, Jocurile Olimpice de la Tokyo urmeaza sa debuteze pe 23 iulie 2021 si sa se incheie pe 8 august. Sase luni mai tarziu este programata Olimpiada de iarna, editia 2022, de la Beijing. De asemenea, presedintele comitetului national olimpic a mentionat ca nu-si doreste ca competitia internationala sa se desfasoare cu portile inchise. 

THOMAS BACH, PRESEDINTELE COMITETULUI INTERNATIONAL OLIMPIC: "Nu este ceea ce ne dorim. Pentru ca spiritul olimpic consta in unitatea suporterilor si acest lucru face Jocurile atat de unice, pentru ca se desfasoara pe un stadion olimpic si toti fanii din intreaga lume sunt impreuna".

La momemt, Republica Moldova are 7 sportivi calificati la Olimpiada de la Tokyo. Este vorba despre Anastasia Nichita, Zalina Petrivskaia, Alexandra Marca, Serghei Marghiev, Dimitriana Surdu, Tatiana Salcutan si Lilia Fisikovici.