Din liga de tineret a Italiei a ajuns sa joace la vicecampioana Ciprului. Vorbim despre moldoveanul Daniel Dumbravanu care s-a alaturat recent sub forma de imprumut clubului Apoel Nicosia. Inainte de asta, fotbalistul de 21 de ani a semnat cu formatia italiana SPAL din Serie B. Acum, jucatorul viseaza sa evolueze in grupele UEFA Conference League si sa castige cel putin un trofeu alaturi de Apoel, inainte de a reveni in a doua liga italiana.

Publicat:06.08.2022, 17:41

Daniel DUMBRAVANU, FUNDAS “APOEL NICOSIA”: „Inainte de a semna cu SPAL stiam deja despre interesul din partea celor de la APOEL. Am plecat la SPAL, am facut vreo 4 antrenamente si am zburat spre Cipru.”

Procesul de adaptare la clubul Apoel a decurs lejer, afirma Dumbravanu. In lotul echipei din Cipru, care a cucerit de 28 de ori campionatul national, se numara fotbalisti din Georgia, Spania, Argentina dar si fostul jucator al formatiilor Sheriff Tiraspol si CFR Cluj, Mateo Susic.

Daniel DUMBRAVANU, FUNDAS “APOEL NICOSIA”: „Vorbesc cu toti in engleza, dar sunt si jucatori cu care vorbesc liber in limba italiana, romana, dar si rusa.”

Conform actualei intelegeri, Dumbravanu va reveni la sfarsitul sezonului in lotul gruparii SPAL din Serie B. Pana atunci, tanarul fotbalist viseaza la o prezenta in grupele UEFA Conference League. Apoel Nicosia a disputat prima mansa din a treia runda preliminara contra celor de la Kyzylzhar. Meciul din Cipru s-a incheiat cu scorul de 1 la 0 in favoarea gazdelor.  

Daniel DUMBRAVANU, FUNDAS “APOEL NICOSIA”: „Scopul pentru sezon al echipei este sa ajungem cat mai departe in cupele europene, iar in campionat - sa obtinem un rezultat bun pentru a imbogati istoria clubului.”

In noul sezon, echipa fundasului de 21 ani se va confrunta cu AEL Limassol, grupare la care este legitimat atacantul Nicolae Milinceanu. Batalia moldovenilor va avea loc la inceputul lunii octombrie.  

Daniel DUMBRAVANU, FUNDAS “APOEL NICOSIA”: „Aici aproape toate meciurile se desfasoara intr-o atmosfera fierbinte, mai ales cu fanii nostri. La fel si contra echipei AEL unde evolueaza Nicolae, va fi un meci interesant.”

Daniel Dumbravanu a evoluat pana nu demult in liga de tineret a Italiei, in tricoul echipelor Pescara, Lucchese, Siena si Genoa. Jucatorul nostru spera sa se intoarca in Italia.

Daniel DUMBRAVANU, FUNDAS “APOEL NICOSIA”: „Sa ajung sa joc regulat intr-un club din Serie A. Imi plac jucatorii de pe pozitia mea, la fel ca Sergio Ramos si David Alaba.”

In prezent, Dumbravanu este cotat la circa 75 de mii de euro pe piata transferurilor. Anul trecut, fundasul si-a facut debutul la selectionata de seniori a Moldovei, pentru care a disputat pana acum trei partide.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.