Eddie McKay, fan al echipei Newcastle, a fost injunghiat in spate si in brate dupa ce a cazut in timp ce incerca sa scape de atacatori, in noaptea de luni spre marti, la Milano, scrie news.ro.

Publicat:19.09.2023, 16:50

"Un englez in varsta de 58 de ani, fan al echipei Newcastle, a fost injunghiat in jurul miezului noptii de un grup de sapte sau opt persoane, in timp ce el si un prieten se aflau intre via Segantini si via Gola din Milano", a declarat un purtator de cuvant al politiei locale.

Barbatul este in stare stabila si se afla la spital. Familia lui va merge la Milano pentru a fi alaturi de el: "Tatal meu este in stare stabila si intr-o mica stare de soc. Este dezolat ca rateaza meciul, dar vrea doar ca fiecare fan al lui Newcastle sa fie atent si in siguranta [...] Tocmai a suferit doua operatii la genunchi, asa ca a cazut cand a fost urmarit [...] Fratele meu este bine, dar este in stare de soc dupa ce a vazut ce i s-a intamplat tatalui nostru. Nu am dormit toata noaptea", a declarat fiica sa, Rachel, pentru Sky Sports News.

De asemenea, un purtator de cuvant al lui Newcastle si-a exprimat regretul fata de aceasta situatie, intr-o declaratie pentru Sky Sports: "Suntem foarte ingrijorati de informatiile potrivit carora un suporter a fost atacat grav luni seara la Milano si suntem in contact cu autoritatile locale pentru a intelege circumstantele".

Atacatorii purtau cagule, potrivit lui Eddie McKay, dar politia nu stie daca atacul a avut legatura cu meciul in sine sau din alte motive.

Meciul dintre AC Milan si Newcastle este programat de la ora 19.45, iar pe San Siro sunt asteptati 4.000 de fani englezi, la care se adauga si cativa suporteri fara bilet care au facut deplasarea.