Inca o medalie de bronz pentru Moldova la Europenele de lupte de la Bucuresti. Mariana Dragutan a urcat pe podium, dupa ce in finala mica a invins-o categoric pe o sportiva din Azerbaidjan.

Publicat:18.03.2023, 17:44

In meciul pentru locul 3 la categoria de 53 de kilograme, Mariana Dragutan a surclasat-o cu 10 la 0 pe azera Gultakin Shirinova, dupa o serie de procedee frumoase.

La turneul de la Bucuresti ce a adunat luptatori in varsta de pana la 23 de ani Dragutan a fost invinsa doar de campioana turcoaica Zeynep Yetgil. Moldova are in palmares deja 4 medalii la competitia de la Bucuresti. 

Anterior luptatorul de stil greco-roman Alexandrin Gutu a cucerit aurul, in limita categoriei de 77 de kilograme, iar Vitalie Eriomenco si Irina Ringaci au cucerit distinctiile de bronz. 

La Campionatul European din Bucuresti, destinat sportivilor de pana la 23 de ani, care se incheie maine, Moldova este reprezentata de 7 luptatori de stil greco-roman, patru concurente in proba de lupte feminine si zece sportivi in concursul de lupte libere.