Pe langa Cehia si Slovenia, aseara a mai obtinut calificarea la EURO si campioana europeana in exercitiu – Italia. A mai ramas disponibil un singur loc din preliminarii care duce la turneul final, biletul castigator se decide astazi in urma meciului dintre Croatia si Tara Galilor.

Publicat:21.11.2023, 14:52

Ucraina si Italia s-au desparitit aseara la egalitate, scor 0 la 0, rezultat care i-a trimis pe campionii in exercitiu direct la EURO. Ucrainenii acuza insa neacordarea unui penalty in prelungirile partidei, la o faza intre Cristante si Mudryk. Reluarile par sa arate un contact intre cei doi, senzatia fiind aceea ca atacantul Ucrainei ar fi fost calcat de adversar.

Faza insa a fost lasata sa mearga mai departe de catre centralul spaniol Jesus Gil Manzano, in timp ce din camera VAR nu s-a sesizat nimeni. In aceste conditii, meciul a continuat, iar Ucraina si Italia s-a incheiat 0 la 0, selectionata Sqaudra Azzurra calificandu-se la EURO.

Din aceeasi grupa, Anglia - finalista din 2020, a incheiat preliminariile cu un egal. Englezii care erau deja calificati, au facut 1 la 1 cu Macedonia de Nord. Dupa mai multe ocazii de ambele parti, macedonienii au deschis scorul in minutul 41, in urma unui penalty. Enis Bardhi a executat slab, portarul a respins in fata, dar tot mijlocasul lui Trabzonspor a fost primul la balon si a marcat. Replica a venit imediat dupa pauza, cand englezii au inscris prin Grealish, dar reusita mijlocasului de la Manchester City a fost anulata pe motiv de offside. Pana la urma  britanicii au reusit egalarea, care a venit in urma unui autogol.

Iar micutul stat San Marino a scris istorie in aceste preliminarii, dupa ce a reusit sa marcheze in 3 meciuri la rand.

Ieri San Marino a pierdut cu 1 la 2 in fata Finlandei.

Iar Croatia si Tara Galilor se lupta in pentru ultimul loc din preliminarii care duce la Euro. Croatii au un avantaj de doua puncte inainte de ultima etapa din aceasta seara. De la ora 21 si 45 de minute croatii vor evolua pe teren propriu contra Armeniei, in timp ce Tara Galilor va intalni la aceeasi ora, acasa, o echipa deja calificata, Turcia. Iar ultimele trei locuri disponibile pentru campionatul european din vara, vor veni din Liga Natiunilor, dupa barajele din luna martie a anului viitor.

 Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.