Bayer Leverkusen a intrat definitiv în istorie, după ce germanii au doborât recordul de invincibilitate în Europa. Elevii lui Xabi Alonso au ajuns la 44 de meciuri fără înfrângere în acest sezon. Farmaciștii s-au calificat în semifinalele Ligii Europa, aseară stabilindu-se toate cele 4 echipe din careul de ași.

Publicat:19.04.2024, 15:37

West Ham a fost foarte aproape de a încheia seria de partide fără înfrângere a celor de la Bayer Leverkusen, după ce a condus aproape întreaga partidă. Michail Antonio a reușit deschiderea scorului și meciul se îndrepta spre o victorie la limită a ciocănarilor. Într-un stil devenit deja caracteristic, Leverkusen a arătat că nu cedează niciodată și a egalat pe final prin Jeremie Frimpong.

S-a încheiat 1 la 1 și elevii lui Xabi Alonso au ajuns la 44 de meciuri fără înfrângere în acest sezon, devenind echipa din "Top 5 Campionate" cu cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere, depășind-o pe Juventus. În plus Bayer Leverkusen s-a calificat în semifinalele Europa League și va juca o reeditare a penultimului act de anul trecut, contra Romei. Echipa din capitala Italiei a eliminat-o pe rivala AC Milan, după 1 la 0 în tur și 2 la 1 aseară.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Atalanta și Olympique Marseille. Învinsă categoric în primul meci cu 3 la 0, Liverpool a câștigat la limită duelul cu Atalanta, scor 1 la 0, prin golul lui Salah din penalty, dar englezii părăsesc turneul. A fost ultimul meci din competițiile europene pentru antrenorul cormoranilor - Jurgen Klopp, care a anunțat că din vară că va pleca de la Liverpool.
De cea mai dramatică calificare în careul de ași a avut parte Olympique Marseille. Victoria la limită obținută de francezi aseară pe Velodrome, cu 1 la 0 împotriva portughezilor de la Benfica, a trimis meciul în prelungiri, după care s-a ajuns la loviturile de departajare. Acolo Marseille s-a impus cu 4 la 2, după ce veteranul Angel Di Maria a nimerit doar bara porții lui Lopez, iar Antonio Silva nu l-a putut învinge nici el pe portarul francezilor și Benfica a fost eliminată din Europa.

Meciurile din penultimul act al Ligii Europa se vor disputa pe 2 și 9 mai, iar marea finală a turneului va avea loc pe Aviva Stadium din Dublin, Irlanda, la data de 22 mai.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.