Efectul „Messi” la Inter Miami. Echipa din Statele Unite a castigat noaptea trecuta primul trofeu din istoria de cinci ani a clubului. Messi a fost decisiv, marcand in toate cele sapte meciuri jucate pana acum la gruparea din Florida, inclusiv in finala Cupei Ligilor. Datorita acestei victorii, starul argentinian a devenit cel mai titrat fotbalist din toate timpurile.  

Publicat:20.08.2023, 09:31

Inter Miami a castigat Cupa Ligilor Nord-Americane, turneu la care participa echipe din Statele Unite si Mexic. Este primul titlu din istoria clubului fondat in 2018 de David Beckham. Desi a devenit recent noul capitan al formatiei, Lionel Messi a ridicat trofeul impreuna cu fostul capitan, DeAndre Yedlin caruia i-a pus si banderola pe brat.

Inter Miami a jucat finala Cupei Ligilor impotriva formatiei Nashville. Lionel Messi a deblocat tabela de scor in prima repriza cu un gol fabulos.

Nashville a egalat, iar scorul final a fost de 1 la 1. Castigatoarea s-a decis la penalty-uri. A fost o serie nebuna, cu cate 11 lovituri de fiecare parte. Ultimii au sutat portarii. Goalkeeper-ul de la Inter Miami a inscris si apoi a aparat sutul advers.

Jucatorii clubului din Miami au fost in delir. L-au purtat pe Messi pe brate, au dansat si au cantat in vestiar, unde a curs mult spumant.

Inter Miami nu ar fi obtinut victoria fara Leo Messi, care a jucat sapte meciuri de la transferul in Statele Unite, marcand in fiecare dintre acestea. Argentinianul a bifat zece reusite si o pasa de gol, devenind golgheterul si cel mai bun jucator din Cupa Ligilor. Aceasta a fost victoria cu numarul 44 in palmaresul lui Messi la diferite turnee. Atacantul de 36 de ani l-a depasit in top pe Dani Alves si a devenit cel mai titrat jucator din istorie.