Real Madrid ajunge la 14 trofee in Liga Campionilor (record all-time), dupa 1-0 in finala cu Liverpool. Vinicius, gol la primul sut pe poarta al spaniolilor, si Courtois, MVP-ul de facto al thrillerului de la Paris, au fost actorii principali de pe Stade de France.

Publicat:29.05.2022, 00:41

Finala a inceput cu 37 de minute intarziere din cauza unui haos la nivel de organizare fara precedent. De pilda, la 21:45, cand accesul in arena trebuia finalizat, mii de suporteri erau inca la portile de acces. 

Liverpool a parut ca s-a acomodat mai bine dupa jumatatea de ora de stand-by. „Cormoranii” au controlat autoritar cea mai mare parte din prima repriza si au ratat principalele ocazii. Courtois si-a salvat in-extremis echipa la sutul lui Salah din marginea careului mic (16), apoi a deviat in bara finalizarea lui Mane (21). 

Real a stat la cutie, a stiut sa incaseze si era gata, gata sa „muste” inainte de pauza. Benzema a marcat in minutul 43, dar reusita sa a fost anulata pe motiv de ofsaid. Mingea a venit la „nouarul” Madridului de la Fabinho, iar brigada condusa de Turpin a considerat ca brazilianul lui Liverpool nu a jucat in mod voluntar mingea. 

Trupa lui Klopp a revenit mai activa de la cabine, insa Real avea sa deschida scorul in minutul 59. Atacul ibericilor a curs perfect, centrarea sutata semnata de Valverde l-a gasit liber pe Vinicius in fata lui Alisson, iar extrema ibericilor l-a executat fara preluare pe conationalul sau. Pana atunci, Realul nu sutase pe spatiul portii! 

A urmat un asalt al vicecampioanei Angliei. Courtois a anulat inca un trasor pornit din piciorul lui Salah pe care scria gol (64) si i-a inchis unghiul aceluiasi egiptean 5 minute mai tarziu.

Sursa: