În schimb Bayern Munchen a avut parte de o calificare mai liniștită. Fără șanse în campionat, acolo unde Leverkusen a devenit deja campioană, nemții au forțat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor și au obținut-o. Bayern a învins-o aseară cu 1 la 0 pe Arsenal.

Publicat:18.04.2024, 20:06

În ciuda unui tur complicat la Londra, unde au făcut un egal 2 la 2 cu Arsenal, Bayern Munchen a demonstrat forță și determinare în meciul retur. Bavarezii au ratat prima șansă de a înscrie din minutul 4, la prima fază de atac, când Kane a reluat puțin pe lângă poarta lui Raya. 

Ambele formații și-au creat apoi șanse, gazdele prin Mazraoui și oaspeții prin Odegaard, șutul norvegianului fiind respins uluitor de portarul Neuer. După mai bine de o oră de joc, deschiderea de scor de pe Allianz Arena a fost semnată de Josua Kimmich, care a reluat în plasă cu o lovitură de cap după o centrare venită de la Guerreiro din flancul stâng.

Deși au menținut o posesie bună a balonului, tunarii nu au reușit să înscrie golul care să trimită partida în prelungiri, iar echipa lui Mikel Arteta părăsește astfel competiția. Se încheie 1 la 0 pentru Bayern care se califică în penultimul act al Ligii Campionilor unde se va duela cu Real Madrid. 

După meciul de aseară portarul nemților Manuel Neuer a stabilit un nou record în lumea fotbalului. Acesta are 58 de meciuri fără gol primit în cea mai prestigioasă competiție intercluburi și ocupă acum primul loc în acest clasament. El a depășit legendele Iker Casillas, care și-a păstrat poarta întactă în 57 de meciuri, iar Gianluigi Buffon are 52 de meciuri în Liga Campionilor fără să primească gol.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.