Membrii nationalei Moldovei au revenit azi acasa si au fost intampinati cu aplauze la Aeroportul din Chisinau. Fanii au plans in fata televizoarelor, iar fotbalistii – in vestiar, dupa partida contra Cehiei. Tricolorii sunt dezamagiti de rezultatul meciului, dar mandri de performantele din aceasta campanie preliminara.

Publicat:22.11.2023, 00:04

Zeci de suporteri, alaturi de prieteni si membri de familie ai fotbalistilor, le-au urat bun-venit tricolorilor. Microbistii, care au venit cu steaguri si tricouri ale nationalei, s-au ales cu autografe.

“- E prima data cand am primit autografe de la fotbalisti.
Cine ti-a oferit autografe?
Domnul Revenco, domnul Baboglo si antrenorul principal al nationalei.”

“Acesta este de la unul dintre fratii Platica, nu stiu care pentru ca ei seamana. Acesta e de la Igor Mostovei, portarul de la Zimbru. Chiar daca au pierdut, eu am plans dupa meciul de aseara, dar ii sustin.”

Doar o parte a lotului a revenit din Cehia, mai multi fotbalisti plecand direct la echipele de club. Esecul de aseara le-a lasat un gust amar.

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Vreo trei, patru jucatori au plans, pentru ca, bineinteles, s-au asteptat la un meci pozitiv. Este un lucru bun, pentru ca inseamna ca speram ca va fi mai bine.”

Oleg REABCIUK, FUNDASUL NATIONALEI MOLDOVEI: “La sfarsit de meci mi-au curs lacrimi. Nu am reusit sa indeplinim ceea ce am visat, ce a visat o tara intreaga.”

Visul moldovenilor s-a naruit inclusiv si din cauza arbitrului, care l-a eliminat pe Vladislav Baboglo si a dezechilibrat duelul.

Vladislav BABOGLO, FUNDASUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Nu imi place sa discut greselile arbitrilor, poate nici nu a fost o greseala. Insa, cred ca fotbalul e un gen de sport pentru barbati, unde este loc de dueluri, lupte. Asa a fost mereu si ar trebui sa fie.”

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Pana ca sa primim cartonasul rosu, meciul a fost egal. Am asteptat un gol in poarta adversa. Scuzati-ne, am facut tot posibilul.”

Desi s-au oprit la un pas de turneul final, elevii lui Serghei Clescenco au incheiat calificarile la EURO cu capul sus.

Vladislav BABOGLO, FUNDASUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Sunt mandru sa reprezint Moldova, sa evoluez in tricoul nationalei. As vrea sa imi cer scuze pentru ca in ultimul meci am distrus ultimele sperante, ultimele sanse cu evolutia mea nereusita.”

Veaceslav POSMAC, FUNDASUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Suntem foarte fericiti ca am avut o asemenea campanie preliminara, care ne-a permis sa acumulam 10 puncte. Sper ca nu a fost intamplator. La cat am muncit, am meritat mai mult.”

Membrii reprezentativei Moldovei sunt increzatori si spera ca urmatoarele campanii preliminare vor fi si mai bune.

Serghei CLESCENCO, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Mai avem multe meciuri, meciuri importante. Sper si cred ca vom face inca un pas inainte.”

Veaceslav POSMAC, FUNDASUL NATIONALEI MOLDOVEI: “Nu putem face nimic, acesta este fotbalul. In fotbal se intampla de toate. Ne uitam  inainte, sperand ca in viitor ne vom mai bate pentru aceste locuri, care sa ne ofere bilete la Campionate Europene, Mondiale.”

Aceasta campanie preliminara va ramane in amintirea fanilor, din mai multe motive. Pe langa faptul ca au acumulat 10 puncte, tricolorii au invins acasa Polonia cu 3 la 2, fiind condusi cu 2 la 0 la pauza, iar la Varsovia au obtinut o remiza, la fel cum s-a intamplat in duelurile contra Cehiei si Albaniei, la Chisinau. Totodata, calificarile la EURO vor fi de neuitat pentru Ion Nicolaescu. Atacantul nostru a devenit cel mai bun golgheter din istoria nationalei, cu 14 reusite.