Multa forta, tensiune, lovituri si procedee spectaculoase la o noua editie a Cupei Chisinaului la taekwondo, versiunea ITF. Un record de sportivi – 470, vor concura la competitia din acest an. Astazi cei mai mici campioni si-au facut aparitia pe covorul de lupta.

Publicat:18.03.2023, 19:05

Pe durata a doua zile, sala Universitatii de Educatie Fizica si Sport din capitala va fi neincapatoare pentru amatorii luptelor de contact. Sute de luptatori isi dau intalnirea de tatami pentru a-si masura puterile. Inca de dimineata cei mai mici, incepand cu varsta de 6 ani s-au intrecut in 2 probe, tull - cea care reprezinta tehnica.

Evelina PADURARU, SPORTIVA: „Este un lucru frumos, pretios, educativ. Sa fiu mai sportiva, sa fiu mai protejata de alti oameni, mai bucuroasa prin ce fac la sport. Este visul meu ca de micuta sa devin campioana”.

Si o alta proba, de lupta – sparring, prin care micii campioni si-au aplicat lovituri.

Radu GHERMAN, SPORTIV: „Un fel de sport foarte bun pentru viata. Vreau mereu sa fiu campion si sa fiu bucuros”.

Micii campioni au fost rasplatiti cu medalii, cupe si diplome, iar cei mai buni vor fi selectati in loturile nationale.

Ion POSTU, PRESEDINTE FEDERATIA DE TAEKWON-DO ITF DIN MOLDOVA: „Evident deja avem un lot stabilit, dar aceasta competitie este ca o etapa de identificare a sportivilor in crestere, sportivilor noi”.

Maine urmeaza sa se desfasoare a doua zi a turneului, unde vor participa deja juniorii si seniorii. Printre ei se numara si cei mai titrati sportivi, Vlad Malai, Vitalie Lemnaru, Eduard Levitchi, Ion Iliev, Valeriu Tolstogan sau Gheorghe Rabacov. Multi dintre ei, pe langa faptul ca practica sportul la nivel profesionist sunt deja si antrenori.

Gheorghe RABACOV, SPORTIV: „Secretul e ca am o echipa in spate care ma sustine mereu. La sigur singur nu as putea si petrece antrenament cu copii si sa ma antrenez sa ma pregatesc si eu personal. Ma pun in randul sportivilor, sa ma simt si eu ca sportiv si pun alt antrenor ca sa conduca antrenamentul”.

Pentru cei mai buni luptatori urmeaza campionatul european care se va desfasura la finalul lunii aprilie, in Cluj Napoca, Romania, iar in toamna este preconizat campionatul mondial din Tampere, Finlanda.