Nationala Moldovei de fotbal trebuie sa traga tare dupa pauza creata de pandemie. Selectionerul Engin Firat, a declarat ca fotbalisti au mult de lucru si ca nu sunt pregatiti din punct de vedere fizic. Antrenorul turc a declarat ca cel mai probabil nationalele Republicii Kosovo, Sloveniei si a Greciei, vor fi primele adversare a reprezentativei noastre.

Publicat:22.05.2020, 21:55


Cu doua zile in urma, jucatorii nationalei Moldovei de fotbal s-au intalnit pentru prima data dupa declansarea pandemiei de coronavirus, la centrul de pregatire de la Vadul lui Voda. 

Engin FIRAT, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI DE FOTBAL:Suntem fericiti ca Guvernul ne-a permis sa incepem antrenamentele Echipei Nationale in grupuri mici si speram ca in viitor, dupa ce vor vedea ca totul este aici sub control, si cluburile din Divizia Nationala vor putea incepe antrenamentele.”

Cei 16 jucatori moldoveni convocati se antreneaza de doua ori pe zi pe 3 terenuri de pregatire. Selectionerul a mentionat ca forma fizica actuala a fotbalistilor este slaba si necesita mult de lucru. 

Engin FIRAT, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI DE FOTBAL: “Se cunoaste ca jucatorii nu s-au antrenat in mod normal mai mult de doua luni, iar antrenamentele on-line sunt bune doar pentru a fortifica muschii. Si noi vedem ca jucatorii nu sunt pregatiti din punct de vedere fizic.”

Totodata, Engin Firat a vorbit si despre primele partide ale nationalei noastre dupa perioada de carantina. Cel mai probabil meciurile contra reprezentativei Andorrei si a Rusiei vor fi definitiv anulate, iar in schimbul lor vor fi jucate meciurile oficiale contra echipelor nationale a Republicii Kosovo, Sloveniei si a Greciei. 

Engin FIRAT, SELECTIONERUL NATIONALEI MOLDOVEI DE FOTBAL: “Potrivit ultimei informatii de la UEFA este posibil sa jucam 3 meciuri oficiale in septembrie. Pentru noi asta inseamna ca vom juca meciul de acasa cu Kosovo in alta tara. Dupa aceasta avem meciuri in Slovenia si Grecia. Trei meciuri in deplasare timp de 7-8 zile! Este un program infernal, care nu poate fi acceptat.” 

Cantonamentul Nationalei va dura o saptamana, timp in care jucatorii vor fi in continuare in carantina.