Noul an vine cu premii in lumea sportului moldovenesc. Ieri, Federatia de Judo din Moldova si-a desemnat castigatorii anului 2019 la o gala festiva. Evenimentul a avut loc intr-un hotel de lux din Chisinau, iar printre cei care s-au intors acasa cu diplome se numara Denis Vieru si Victor Sterpu.

Publicat:16.01.2020, 18:58

Gala din acest an a adunat cei mai buni judocani din tara. Toti cei veniti au fost premiati pentru performantele deosebite. Printre ei se numara si judocanul Denis Vieru, care a reusit sa cucereasca medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit campion la Universiada Mondiala si a obtinut trei medalii de aur la turnee internationale. 

Denis VIERU, JUDOCAN: “A fost un an greu, acum a inceput 2020 in care avem o responsabilitate mare. Mai sunt 100 de metri pana la Tokyo la care sunt foarte bine pregatit.”

A fost premiat si judocanul Victor Sterpu, care anul trecut a devenit campion european Under 20.

Victor STERPU, JUDOCAN: “Am ajuns sa fiu unul dintre cei mai buni judocani prin multa munca. Am muncit si am avut o mare dorinta de a castiga campionat european si de a fi premiat la campionatele mondiale.”

Cu premii s-au ales si cei care ii pregatesc pe sportivi si le sunt mereu alaturi la competitii. Antrenorii au promis ca vor avea grija de campionii nostri si nu vor permite ca acestia sa revina fara medalii de la turnee.

Veaceslav BACAL, ANTRENOR: “Practic Denis este calificat teoretic, insa asteptam sa fie inchis reitingul oficial pentru a afla rezultatul final. Ne pregatim foarte seriosi , ne asteapta cele mai mari doua obiective al acestui an. Este vorba despre campionatul european de seniori si jocurile olimpice, facem maximul effort pentru a obtine medalii.”

Nu este pentru prima data cand Federatia de profil organizeaza o gala pentru a-i desemna pe cei mai buni judocani. Laureatii s-au intors acasa cu diplome.

Andrei GOLBAN, PRESEDINTELE FEDERATIEI DE JUDO: “De la noul an sunt doar asteptari bune, vrem sa incheiem calificarea cu mai multi sportivi, acum avem doar doi dar tindem spre ceea ca sa fie macar patru.”

La eveniment a fost prezent si Presedintele Comitetului National Olimpic, care spera ca lotul tarii noastre se va inregistra succese la Jocurile Olimpice.

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE COMITETULUI NATIONAL OLIMPIC: “Sunt asteptari cu sperante pozitive. Daca facem o retrospectiva a anului trecut, vedem ca avem sportivi foarte talentati.”

Pana in prezent, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, au deja unda verde de participare 7 sportivi din Moldova .