O jucatoare de fotbal refugiata din Odesa apara de mai bine de o luna poarta gruparii Agarista Anenii Noi. Este vorba despre Eva Raenko, o sportiva de doar 16 ani. Din cauza razboiului, ucraineanca a fost nevoita sa renunte la casa si fosta echipa, dar nu si la visul de a evolua in cele mai puternice campionate ale lumii.

Publicat:14.05.2022, 16:28

Eva s-a alaturat formatiei Agarista Anenii Noi la mijlocul lunii trecute. Inainte de izbucnirea razboiului din tara vecina, tanara era membra formatiei Panterele din orasul Uman.

Eva RAENKO, PORTAR DIN UCRAINA: “Ne-a fost frica sa mai ramanem. Cand razboiul a inceput, eram intr-un cantonament din orasul Uman. Mult timp nu am putut iesi din oras.”

Sportiva de doar 16 ani a devenit o jucatoare de neinlocuit la Agarista. Colegele de echipa se pot baza pe ucraineanca dintre buturile portii.  

Cristina MUSTEATA, CAPITAN “AGARISTA ANENII NOI”: “Daca apelez la dansa, eu ca aparator central pot sa ii pasez in orice moment. Joaca bine si cu mainile, si cu picioarele.”

Yelizaveta YNDYCHA, ATACANT “AGARISTA ANENII NOI”: “I-am facut cunostinta cu fetele. Ne-am straduit sa o primim in colectiv. Fata este buna.”

Eva face eforturi mari pentru a se putea intelege pe teren cu coechipierele sale.

Eva RAENKO, PORTAR DIN UCRAINA: “Am gasit lectii gratuite de limba romana pentru refugiati. La revedere, buna ziua. Eu sunt Eva, fraze elementare.”

Nivelul campionatului nostru nu este cel mai inalt, spune ucraineanca. Chiar si asa, calitatea antrenamentelor alaturi de Agarista s-a ridicat la masura asteptarilor.  

Eva RAENKO, PORTAR DIN UCRAINA: “Sa faci o comparatie cu fotbalul din Ucraina este inutil. Sunt doua tari diferite, cu posibilitati diferite.”

Rolul de portar, pe care il are tanara, este unul dintre cele mai importante pe terenul de fotbal, in special cand vine vorba despre loviturile de pedeapsa.

Eva RAENKO, PORTAR DIN UCRAINA: “Este permis ca portarul sa stea pe linia portii. In afara liniei poate sa fie un singur picior. Aici linie nu este. Daca ma voi pozitiona asa, arbitrul ma va penaliza.”

Eva Raenko spera sa cucereasca toate trofeele posibile alaturi de Agarista. Urmatorul mare obiectiv al carierei va fi semnarea contractului cu o echipa din Europa.

Eva RAENKO, PORTAR DIN UCRAINA: “Sa evoluez intr-un club de top: Lyon, Wolfsburg, Barcelona, dar si la echipa nationala as vrea foarte tare.”

Formatia Agarista, care a castigat ultimele trei editii ale campionatului feminin de fotbal, ocupa locul doi in acest sezon. Echipa din Anenii Noi se afla la 6 puncte in spatele liderei clasamentului, Maksimum Cahul.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.