Performante remarcabile pentru tara noastra la Campionatul European de box, destinat sportivilor de pana la 22 de ani. Vasile Cebotari a castigat aurul, Daria Cozorez – argintul, in timp ce alti doi pugilisti s-au ales cu distinctii de bronz.

Publicat:21.11.2023, 15:39

Cel mai important rezultat la Europeanul Under 22 din Muntenegru a fost inregistrat de Vasile Cebotari. Moldoveanul a urcat pe prima treapta a podiumului in categoria de 71 de kilograme. Sportivul nostru a trecut, rand pe rand, de adversarii din Portugalia, Croatia, Serbia si Spania.

Cebotari l-a invins in marea finala pentru aur pe ibericul Bernad Frank Martinez, fiind desemnat castigator de patru dintre cei cinci arbitri.

A luptat pentru medalia de aur si sportiva Daria Kozorez. Dupa ce a luat bronzul la Europeanul printre senioare, conationala noastra si-a trecut in palmares argintul, la categoria sub 22 de ani. Pugilista din Moldova a fost invinsa in finala categoriei de 81 de kilograme de rusoaica Mariia Kuchmanova.

Alte doua medalii pentru Moldova au fost cucerite de Mihai Porumbac si Nicolai Burduja. Ambii boxeri au fost invinsi in semifinale, asa ca s-au ales cu distinctiile de bronz.  

Totodata, Daniil Ocoman si Cristina Chiper s-au oprit la un pas de podium, ocupand locurile cinci. Lotul tarii noastre la Europeanul Under 22 din orasul Budva, Muntenegru a fost format din 11 sportivi. In total, au concurat circa 300 de pugilisti din 32 de tari. Turneul a fost organizat de Federatia Internationala de Box, care este exclusa din familia Comitetului Olimpic International, dupa ce a anulat orice restrictie impusa sportivilor rusi si bielorusi la turneele pe care le organizeaza. Forul este condus de omul de afaceri rus, Umar Kremlev.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.