Pe tabloul feminin de la Roland Garros, tenisemena Viktoria Azarenka si-a incheiat parcursul inca din turul trei. Jucatoarea din Belarus, care evolueaza sub steag neutru, a cedat dupa trei ore si 15 minute de joc. In schimb, romanca Irina Begu a obtinut o victorie lejera in fata unei adversare din Franta.

Publicat:28.05.2022, 15:58

Viktoria Azarenka a inceput in forta duelul contra elvetiencei Jil Teichmann si a castigat primul set cu 6 la 4. Egalitatea a fost restabilita in actul secund, asa ca invingatoarea s-a decis setul al treilea.  In decisiv, Teichmann s-a impus dramatic la tie-break cu scorul de 10 la 5.  

De mai mult succes s-a bucurat conationala Viktoriei Azarenka, Aleksandra Sasnovich. Jucatoarea de pe locul 47 WTA a eliminat-o din competitie pe Angelique Kerber. Fosta lidera mondiala a pierdut in minim de seturi.

Tot in turul trei, s-au intalnit cea mai tanara si cea mai varstnica partipicanta a turneului de Mare Slem. Cori Gauff, in varsta de doar 18 ani, a avut castig de cauza in disputa cu Kaia Kanepi.

Cori Gauff o va intalni in optimile de la Roland Garros pe Elise Mertens. Iar Aleksandra Sasnovich isi va masura fortele in batalia cu italianca Martina Trevisan.