Deputatul Radu Rebeja nu poate candida la functia de presedinte al Federatiei Moldovenesti de Fotbal. Comitetul Executiv al Federatiei a respins candidatura fostului fotbalist, care a organizat azi dimineata un protest la sediul FMF. Astfel, actual sef al forului, Leonid Oleinicenco, este singurul candidat la alegerile de maine.

Publicat:21.01.2021, 10:54

Dupa o sedinta indelungata, la care Comitetul Executiv al Federatiei Moldovenesti de Fotbal a examinat actele prezentate de Comisia care va organiza alegerile de maine, responsabilii au decis sa respinga candidatura lui Radu Rebeja la functia de presedinte al forului de profil. In aceasta dimineata, fostul jucator a venit la sediul Federatiei cu zeci de sustinatori, care au adus cu ei pancarte, steaguri si tobe.

Acestia au declarat ca nu sunt multumiti de actiunile intreprinse de Federatie in ultimii ani si de situatia in care se afla fotbalul intern.

“Au aparut in presa mai multe articole in care se vehiculeaza despre meciurile trucate, despre aranjarea intre cluburile de fotbal si, pe langa asta, asocierea Federatiei pe langa partidele care sunt la putere.”

Unii spun ca multor persoane le este frica sa-l sustina pe fostul jucator.

“Va dati seama cand este un oponent, lor le este frica si se tem sa piarda aceste alegeri. Multor persoane le este frica sa voteze cu mana in sus pentru ca se vede.”

Printre sustinatori l-am intalnit pe presedintele clubului de fotbal pentru copii “Stefan cel Mare”, Gabriel Arhireu, care a venit la protest cu o icoana. Acesta a declarat ca a fost exclus de pe lista membrilor afiliati ai Federatiei, dupa ce a anuntat ca il sustine pe Rebeja.

“Tinand cont ca eu voi fi cel care il sustine pe Radu Rebeja, m-au exclus ca sa nu aiba probleme matematice pe parcurs. Echipa mea mereu iesea cu icoana lui Stefan cel Mare. Mai baieti, nu va jucati cu Stefan cel Mare.”

Iar Ion a venit cu o toba la sediul FMF. 

“Timp de opt ani nicio schimbare, nimic nu se face pentru a ne mandri in tara noastra cu un fotbal de calitate.”

Nu doar protestatarii erau prezenti in fata sediului FMF. Mai multi carabinieri stateau la intrare in cladire, iar cativa politisti dirijau circulatia, intrucat sustinatori au ajuns pe carosabil.

Dupa ce au protestat doua ore la FMF, Rebeja a plecat cu manifestantii la presedintie.

Radu REBEJA, FOST FOTBALIST: “Vom merge la presedintie, vom transmite o sesizare catre procuratura si vom ruga atentia doamnei presedinte la problema fotbalului in Moldova si dumneaei trebuie sa cunoasca adevarul.”

In replica, FMF spune ca oricine are dreptul sa protesteze, dar ca nu va comenta actiunile si declaratiile manifestantilor. Radu Rebeja a anuntat ca a dat in judecata forul fotbalistic, pentru ca l-ar fi inregistrat ilegal pe Leonid Oleinicenco. 

Radu REBEJA, FOST FOTBALIST: “Deja am facut-o, ieri am atacat-o si intr-adevar voi merge pana la sfarsit din motiv ca am o responsabilitate fata de fotbal.”

Acum, singurul candidat inregistrat pentru fotoliul de presedinte al FMF este Leonid Oleinicenco. Congresul la care se va alege noua conducere a Federatiei Moldovenesti de Fotbal va avea loc maine, la Complexul Sportiv “Futsal Arena FMF”.