Rafael Nadal a picat primul test important de la revenirea în tenis. Ibericul, campion de 12 ori la Barcelona, a fost eliminat în turul doi la ediția din acest an.

Publicat:18.04.2024, 20:16

După un meci destul de bun făcut în primul tur, când l-a învins pe Flavio Cobolli, Rafael Nadal a fost eliminat de la turneul ATP 500 de la Barcelona. Nadal are un loc aparte la turneul de la Barcelona, acolo unde a câștigat un număr record de titluri - 12, iar terenul principal este numit în onoarea sa. 

Ajuns pe locul 511 în ierarhia mondială live, Nadal, supranumit „regele zgurii”, nu i-a putut ține piept lui Alex De Minaur, australianul clasat pe locul 11 în lume. Deși ibericul a făcut un prim set aproape perfect, reușind să revină de la 3 la 1 și chiar să conducă cu 5 la 4, Alex De Minaur a închis actul cu 7 la 5.

În actul secund, australianul a trecut la controlul jocului și a pus punct disputei, cedând un singur game, scor final 6 la 1 în manșa secundă, la capătul unui meci ce a durat o oră și 52 de minute.

Turneul de la Barcelona ATP 500 se desfășoară în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, și oferă premii totale în valoare de aproape 3 milioane de dolari, campionul urmând să încaseze un cec de jumătate de milion.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.