S-a incheiat pauza de iarna pentru mai multe cluburi din Super Liga Moldovei. Petrocub, Zimbru, Milsami si Dacia au revenit la antrenamente. Formatiile noastre vor avea schimbari de lot si vor desfasura cantonamente in Moldova si peste hotare – toate pentru a fi in forma maxima la inceputul lunii martie, cand se vor relua competitiile interne.

Publicat:16.01.2024, 20:40

Vicecampioana Moldovei, Petrocub Hincesti a revenit ieri la antrenamente, dupa ce a jucat ultimul meci la inceputul lunii decembrie. Clubul s-a despartit in aceasta perioada de trei jucatori: Constantin Sandu, Ioan-Calin Revenco si Calin Calaidjoglu, dar vor mai urma transferuri pentru a intari lotul. Petrocub isi propune sa desfasoare un cantonament in tara, urmand sa dispute amicale cu Dacia Buiucani, Zimbru, Milsami si FC Balti, iar in perioada 10-24 februarie are programat un cantonament in Turcia, unde va juca cinci meciuri de pregatire, patru fiind deja stabilite.

Andrei MARTIN, ANTRENOR “PETROCUB HINCESTI”:  Incepem cu echipa romaneasca Csikszereda din liga a doua. A doilea meci va fi cu Lokomotiv Taskent din Superliga Uzbekistanului. In al treilea meci, sper ca va fi totul bine, avem un sparring foarte interesant cu o echipa titrata, Dinamo Kiev. A patra partida o vom sustine contra campioanei Uzbekistanului, Pakhtakor Taskent.”

Si Zimbru Chisinau a revenit la antrenamente. Formatia antrenata de Lilian Popescu a ramas fara trei jucatori importanti: Alexandru Dedov, Denis Iesanu si Ilie Damascan, dar vauta inlocuitori. Galben-verzii nu vor pleca intr-un cantonament peste hotarele tarii, insa vor juca la Cupa de Iarna, o competitie care va fi demarata de federatia de fotbal peste doua saptamani, pentru a tine cluburile noastre in forma. Zimbru va juca in preliminarii cu FC Victoria, Dacia Buiucani si Saxan.  

Lilian POPESCU, ANTRENOR “ZIMBRU CHISINAU”:  “ Nu avem sarcina sa castigam cu orice pret aceasta cupa. Este o etapa de pregatire, in care vor fi doua meciuri pe saptamana, plus eforturi.”

Alte doua echipe din prima liga care au anuntat ca au incheiat vacanta sunt Dacia Buiucani si Milsami Orhei, care a anuntat ca va pleca in Turcia, pentru a participa la un cantonament. Competitiile interne din tara noastra vor reveni la inceputul lunii martie. Mai intai se vor desfasura meciurile din sferturile Cupei Moldovei, dupa care va incepe faza secunda a Super Ligii Moldovei in care Sheriff, Petrocub, Milsami, Zimbru, FC Balti si Dacia Buiucani vor lupta pentru titlu pe parcursul a 10 etape.