Serbia este a 17-a tara calificata la EURO 2024. Pentru sarbi, care si-au asigurat un loc de pe locul doi in grupa G, va fi prima prezenta la un Campionat European.

Publicat:21.11.2023, 01:20

Serbia si-a asigurat prezenta la EURO, dupa remiza pe terenul de acasa contra Bulgariei. Gazdele au condus cu 1 la 0 la pauza, bulgarii au intors scorul in favoarea lor pana in minutul 69, iar pe final de meci Srdjan Babic a egalat, stabilind rezultatul de 2 la 2.

Serbia a acumulat 14 puncte si s-a calificat de pe locul doi la Europeanul din Germania, care urmeaza sa fie primul la care va participa nationala pregatita de Dragan Stojkovic. Grupa G a fost castigata de selectionata Ungariei. Maghiarii au invins cu 3 la 1 echipa similara din Muntenegru, care pastra sanse mici de calificare inaintea partidei. Liderul reprezentativei Ungariei, Dominik Szoboszlai a semnat o dubla in mai putin de doua minute.  

Dupa meci, Szoboszlai a fost filmat pe teren in timp ce bea palinca oferita de un fan. Ungaria si Serbia fac parte din cele 24 nationale care vor juca la Campionatul European. Pana acum se cunosc 17 reprezentative calificate.