Sezonul cuceririlor de cupe in lumea fotbalului se declara deschis. Ieri seara alte doua formatii s-au ales cu titlurile de campioana in tarile lor. Antwerp a cucerit cupa Belgiei dupa o pauza de 28 de ani, in timp ce in Portugalia cupa a mers la FC Porto dupa ce a demonstrat un sezon fabulos.

Publicat:02.08.2020, 16:42

Antwerp a obtinut cupa Belgiei la fotbal, prin victoria cu scorul de 1 la 0 in finala cu FC Bruges. Acesta fiind astfel si primul meci oficial disputat, dupa pauza impusa de pandemia de coronavirus.  

Pentru cei de la Antwerp a fost al treilea trofeu in Cupa Belgiei, dupa cele din 1955 si 1992. In palmaresul gruparii raman  11 trofee, ultimul fiind obtinut in 2015. Seara de vis au avut si fotbalistii gruparii FC Porto in cupa Portugaliei. Ei si-au trecut in cont un nou titlu dupa ce au invins-o, cu scorul de 2 la 1, in ultimul act pe Benfica Lisabona.  

Printre cei care au ridicat trofeul la festivitatea de premiere s-au numarat si fostul portar spaniol Iker Casillas, care nu a mai jucat din 2019, cand a suferit un infarct miocardic in timpul unui antrenament.