O alta nationala care s-a calificat ieri la Campionatul European este Slovenia, dupa victoria in fata Kazahstanului. Va fi a doua prezenta la EURO pentru reprezentativa slovena.

Publicat:21.11.2023, 16:16

Slovenia avea cu un punct mai mult fata de Kazahstan inaintea ultimei etape, in care au disputat meciul direct la Ljubljana. Gazdele aveau nevoie de cel putin o remiza pentru calificare. Golgheterul slovenilor Benjamin Sesko a marcat al 5-lea sau gol in aceste preliminarii, in urma unui penalty, stabilind scorul la pauza. Cunoscut pentru revenirile sale spectaculoase, Kazakhstanul a punctat imediat dupa startul reprizei prin Orazov. Emotiile slovenilor au fost in cele din urma risipite dupa ce Verbic a facut 2 la 1, cu 4 minute inainte de finalul timpului regulamentar.

Astfel, Slovenia a acumulat 22 de puncte si s-a calificat de pe pozitia secunda in grupa H, unde pe primul loc s-a clasat Danemarca, tot cu 22 de puncte. Stiind ca au asigurat fotoliul liderilor, danezii s-au relaxat si au pierdut aseara cu 0 la 2 confruntarea in fata Irlandei de Nord.

Daca prezenta danezilor la EURO nu este o noutate, calificarea Sloveniei a devenit motiv de sarbatoare in capitala Ljubljana. Slovenii vor juca pentru a doua oara la un turneu final european, dupa destramarea Iugoslaviei. Numerosi fani au celebrat succesul pe strazile din Ljubljana.

La un moment dat, fotbalistii nationalei Sloveniei au iesit pe o scena, in fata microbistilor aflati in delir.

Jan OBLAK, PORTARUL NATIONALEI SLOVENIEI:  „Sunt sigur ca vom merge in Germania nu doar ca sa participam. Vrem sa ne remarcam acolo.”

Deasupra arenei Stozice, unde reprezentativa isi joaca partidele de acasa, au fost lansate focuri de artificii. Petrecerea a continuat toata noaptea.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.