Spectacolul din NBA s-a mutat pentru o zi la Chisinau. Astazi s-a disputat finala Cupei Moldovei la baschet masculin, iar show-ul a fost la el acasa. Baschetbalistii clubului din Balti, Basco au fost cei care si-au pastrat statutul de favoriti si au castigat pentru a treia oara in istorie, titlu de campioana. Basco s-a impus cu scorul de 93 la 76 in fata celor de la Academia de baschet din Moldova.

Publicat:21.02.2021, 20:07

Finala Cupei Moldovei la baschet care s-a desfasurat in incinta salii sportive a Universitatii de Medicina s-a dovedit a fi un spectacol total. Detinatoarea trofeului a dominat la maxim prima jumatate a intalnirii. Gratie stranierilor afro americani, Basco si-a creat un avantaj enorm, de mai bine de 20 de puncte.

Dupa revenire pe parchet, echipa din Chisinau a incercat sa preia conducearea pe tabela de marcaj, insa de fiecare data fara succes. Astfel, baschetbalistii din Balti s-au impus intr-un final cu scorul general de 93 la 76.

Stranierii afro-americani spun ca au ramas multumiti de jocul de astazi, insa pana a ajunge la nivelul NBA-ului mai este multa munca.

Randy MCCLURE, BASCHETBALIST BASCO: "Sunt primul sezon aici si ma simt nemaipomenit mai ales dupa ce am cucerit cupa. Sunt fericit sa ma aflu aici.”

CJ PARKER, BASCHETBALIST BASCO: "Ne-am dorit sa cucerim cupa sa fim cu moralul ridicat inainte de startul campionatului. A fost un meci bun cu ambele echipe luptandu-se pana la urma. Am tras tare pe intreaga durata a meciului de 40 de minute. Aici se joaca altfel decat in SUA.”

CJ PARKER, BASCHETBALIST BASCO: "Aici se joaca altfel decat in SUA, mereu in viteza, alergi tot timpul. In Moldova paseaza foarte mult, pe cand in State se joaca mai mult lent si apoi driblezi si arunci la cos.”

Formatia Universitatii Agare-Basco a intrat pentru a treia oara in posesia Cupei Moldovei. Echipa din Balti tinteste si titlul de campioana nationala, competitie care va demara in curand.