Prima surpriză de proporții la Masters-ul din Madrid. Tenismenul brazilian care l-a eliminat în calificări pe Radu Albot, a trecut în faza secundă de Stefanos Tsitsipas, unul dintre cei mai buni jucători din lume pe zgură.

Publicat:27.04.2024, 20:33

Numărul 7 în ierarhia masculină, Stefanos Tsitsipas a avut un sezon de zgură aproape perfect, triumfând la Monte Carlo și jucând finala la Barcelona. Însă la Madrid, lucrurile au mers prost pentru grec. Tsitsipas a cedat cu un dublu 4 la 6 în fața brazilianului Thiago Monteiro, jucător din afara top-ului 100 mondial, care în finala calificărilor l-a învins cu mari probleme pe Radu Albot.

În schimb, alți favoriți s-au descurcat perfect. Al doilea cel mai bun jucător din lume, Jannik Sinner a trecut de conaționalul său, Lorenzo Sonego. Iar celălalt titan al generației tinere de tenismeni, Carlos Alcaraz, l-a eliminat în două seturi, scor 6 la 2 și 6 la 1 pe kazahul Shevchenko. Ibericul își continuă cursa de apărare a trofeului la Madrid, urmând să joace contra brazilianului Seyboth Wild în turul trei.

S-au mai calificat fără emoții în runda a treia a Mastersul-ului 1000 Alexander Zverev, Andrey Rublev, Holger Rune și Hubert Hurkacz. Turneul din capitala Spaniei are un fond de premiere în valoare de aproape 8 milioane de euro, campionul urmând să încaseze peste 960 de mii de euro.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.